vineri, 26 martie 2021

Comeback

    Sună mai bine comeback decât revenire, mai ales că eu nu am plecat never ever, doar am chibițat pe alții.

    Ce-am făcut în timpul ăsta? Am schimbat 2 locuri de muncă, adică joburi, și-am sărit din lac în puț, am făcut varicelă a două oară în viața asta, și-am stat închisă în casă în starea de urgență de-a trebuit la liberare să învăț să merg din nou pe distanțe mai lungi de 2 m liniari...

    Mi-am dorit atât de mult concediu, încât am primit pe tot parcursul lui 2020 câte un concediu. Un medical, starea de urgență și-un "izolare contact direct covedet". Altă dată să-mi formulez dorința în scris, limpede și concis, fără loc de interpretare.

    Și ce-am făcut în medicalul de varicelă? Am avut două zile scărpinat, bolit, că dintr-a treia am început să lucrez de acasă. Și mai voiau și ședințe pe Zoom cu mine cu camera pornită.

    Și ce-am făcut în starea de urgență cu șomaj tehnic? Am lucrat de acasă. După prima săptămâna am ajuns să urăsc sufrageria, i-aș zice livingroom, da' nu prea mai era de trăit cu hârtii înșirate peste tot, telefoane care sunau ca la call center și-un șuvoi nesecat de e-mailuri... După a doua săptămână am constatat că nu mi-am dotat casa cu homeoffice pentru telemuncă (de ce tele, nu știu de un' s-a inventat termenul ăsta, atât de anacronic sună), toate scaunele mele din "living" sunt concepute pentru musafiri care mai și pleacă, comode pentru o oră, după care faci bătături la noadă, n-au treabă cu ergonomia muncii de birou. M-am mutat pe canapea, care nici asta n-a fost concepută pentru un dos înfipt 8-10 ore în șezutul neprietenos cu clasa muncitoare. Relaxare? Patrulat pe lângă bloc cu masca pe bot și declaratia in buzunar, ori 2 minute până la supermarket, nu m-a lovit panica atât de tare încât să comand take out și să-mi fac cumpărăturile exclusiv on-line.

    După încă o săptămână s-a dus dracului bioritmul și nu mai dormeam noaptea, de-am epuizat toate serialele de pe Netflix, HBO, așa că ce s-a gândit proasta-pământului? Păi nu mai bine vorbesc eu cu it-ul să-mi deblocheze accesul și să lucrez și noaptea dacă am chef, mai ales că-i liniște și nu mă mai bâzâie nimeni la cap? Ce idee genială, așa am și făcut. În șomaj tehnic, cu salariul mult redus, pe corentul și pe netul meu. Păi să nu sprijinim noi compania-mumă, care anulase deja toate abonamentele la orice, doar suntem o familie (Nae zice mai bine decât mine)?! O sprijinim, cum să n-o sprijinim.... așa că noaptea aveam raiduri programate la frigider între reprize de telemuncă, de unde luam salam pe cântăritelea, nu de alta da' dacă vine Zombie Apocalypse peste noi, să raționalizăm hrana, iar alteori, deschideam frigiderul, trăgeam pe nas niște aromă de cașcaval și'l închideam de 2x mai fericită, că chiar dacă n-am gustat, măcar am mirosit.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...