miercuri, 22 septembrie 2021

Furie!

    Toate știrile de-mi intră-n feed mă anunță că vine sfârșitul lumii. Dacă nu vine sfârșitul lumii chiar acum, e posibil ca o cometă ce actualmente bântuie nestingherită prin Univers, să se abată nițel de la traseul ei regulat - trece pe la non-stop să-și ia o bere rece - moment în care se rătăcește și decide să se îndrepte în mod eronat pe un traseu ce duce la iminenta coliziune cu planeta pe care noi o habităm. Cometa nu știe, dar astronăucii au calculat. Știrea e un clickbait, că pe undeva prin coada ei, a știrii, nu a cometei, zicea că nu' chiar acu', poate peste câteva sute de ani - dacă-s corecte calculele, altfel ar putea fi chiar și câteva mii - există o mica șansă, asta dacă intervine f'un factor extern, intern, divinitatea sau poate chiar extratereștrii, că aceasta cometa să nu ne intercepteze. Sau să ne. 

    Erupe vulcanul din Canare. Adormit, neadormit, a erupt. Nu cauzează sfârșitul lumii, dar ar putea contribui, mai ales că nu ține seama neam de legislația pentru protecția mediului, dar, chiar și-așa, râul de lavă are o înălțime de 15 m (așa zice ştirea). Io zic că, cel mult, adâncime, că doar n-a zis nimeni râului "șezi mă, drept, d'a-n picioarelea, ca să te măsor", da' nici așa nu e bine, că nu e vorba despre înălțime, ci despre lungimea râului, și tot culcat trebuie să-l măsuram, ori că-i pe lungime, ori că-i pe adâncime, ori de la mal la mal...

    Covrigul a dormit toată vara, n-a mai  auzit nimeni nimic despre dumnealui, acum s-a întors cu forțe proaspete și face ravagii. Nu înțeleg cum de-a dormit și ăsta-n cizme și n-a mai  infectat pe nimeni toată vara, că nu e ca și când toată populația cu cod QR de passpartout și fară cod, da' cu test negativ, a migrat spre nemărginite terenuri de golf de s-a rătăcit și covrigu' pe traseu - pe semne că s-a dus și ăsta după cometă. Ce-o fi zis covrigu'?! "'r'ați ai dreaq de simpatici, păi credeți voi că vin ca prostu' pe vipia asta după voi? LA 36 LA UMBRĂ? Nu, tati, nu! Păi nu veniți voi acas', mă? Ne socotim atunci, vă pup!"

    Ne taie și radetu', și termoelectrica căldura & apa caldă. Și se scumpește și corentu. Gazele, la fel. Acu', cân' vine iarna. Nu-i nimic, ne întoarcem la godin. Să ardem toată ambrozia și să scăpam de două probleme dintr-o lovitură, că dacă știam că vine închiderea, adunam câteva căpițe de ambrozie în parcarea din spatele blocului. Și pe bloc, acolo unde-mi țin eu terenul de golf, și-o ardeam eco cu acoperiș izolat termic cu stuf, să fim independenți și autonomi energetic... Da' s-o ardem cu grijă, să nu poluăm mediul înconjurător, nu ca ăia care dau foc la cabluri să mineze cupru, că p-ăia i-a prins garda. De mediu, nu mascații. 

    Și să nu mai hrănim mâțele bagaboante pentru că ruinăm estetica grădinilor bucureștene. E și mâțele ca urșii: nu hrăniți fauna României  sălbatice, pen' că se dedă la traiul dulce și nu mai iese la vânătoare și uite-așa stricăm ecosistemul local. Trăiască liberi șobolanii Bucureștiului, că-s mai mari decât pisicile. Să-i mâncăm și p-ăia în caz de apocalipsă zombie! N-o să le mai hrănim, oricum, pe mâțe, zic, că dacă ne închid ăștia n-o să ne mai hrănim nici pe noi. Atunci siluetă!

    Dacă venea închiderea în primăvară, mai ierea cum mai ierea, poate că nu mă supăram așa de tare: mai o urzică de pe marginea drumului, mai un hrean sălbatic, un porumbiel sau guguștiuc - am d-ăștia, căcălău, pe pervazul de la sufragerie, că vin să-mi întărâte pisica. Aia bălește ca proasta și-i tremură mustățile de poftă, ăia îi fac în necaz, că sâc! fraiero, n-ai cum să ne prinzi, un geam ne desparte. Eh, eu aș avea: trag cu praștia și am proteina-n ciulama! Că cine dracu' se mai gândește la calorii când ai burta lipită de șira spinării de foame că închidere și p*ula bani?! Ce hipstereală cu ștevie și rucola și valeriană la plic de 150 de grame, ieși colea, la margine de DN, bonus dacă e pișată de câini, e cu minerale! Na-tu-ral! Salmonella? Păi de ce ne-am închis (în scenariul meu, aci de față), de salmonella, sau de covrig? ia cu pâine, și taci, că la noi la mare salmonella e din partea casei. La fel adenovirus, norovirus și enterocolitele, și tot nu s-a mai închis nimic pe motiv de epidemie de căcare împrăștiată până la deshidratare. 

    Pâine? Doamne câte mutre: alergie la gluten, să fie neagră, albă, semigri, cu semințe, fără. Foame! FOAME! Foa-me! F-O-A-M-E. Nici pâine nu mai ai. 

    Și melci. Dacă era primăvară, era melci în grădină. Mari, mici, proaspeți. Melci de Burgundia? Ia mai căutați și voi pe net cam cât costă (congelați), și zău dacă nu ieșiți cu mine la cules după ploaie... dar mai la primăvară.

    Dacă ierea în primăvară pescuiam noi și raci de pe Dâmbovița? Pescuiam. Așa, iarna, ce culegem, ce mâncăm? Răbdări prăjite și ciorbă de zeamă de limbă.

    Hai, pa! La muncă, dacă oți mai avea pe unde, nu la întins mâna.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...