sâmbătă, 11 august 2012

Ivatherm - Lotiune micelara

     Zilele astea am triat produsele de ingrijire, cosmetice din dulapiorul meu. Am aruncat aproape tot, iar ce n-am aruncat am dat mai departe (farduri noi, nefolosite, unele abia incercate, crème, rujuri, mascara etc).  Nu aveam eu foarte multe, dar in timp am adunat precum o gaita produse cumparate sub impulsul momentului pe care apoi nu le-am mai folosit, am uitat de ele, plus ca mi-am format déjà niste preferinte. Aveam si destul de multe crème pe care, la fel, n-am mai ajuns sa le folosesc. 
     Merg destul de des la farmacie, si fiind client fidel primesc foarte multe mostre, asa ca n-a mai fost nevoie sa mai cumpar eu ceva spre testare. Spre ex, am avut f multe mostre din diverse sortimente, diverse marci, pe care le-am testat si am ales déjà niste produse de ingrijire care se potrivesc cu necesitatile pieilor mele. Nu ma mai tenteaza reclamele promitatoare (adesea inselatoare), reviewuri la produse nemaipomenite, fabuloase, mirobolante, magice bla, bla. 

     Este si un DM langa casa, asa ca de atunci m-am abonat la un demachiant (bifazicul de la Balea), care, insa, ce sa vezi, s-a epuizat, a fost bun, dar nu grozav (pentru mine): mi se pare mie ca lasa pielea prea uleioasa, dar asta sa-i fie singurul neajuns (eu l-am gasit f bland cu ochii mei, foarte eficient la a inlatura mascara waterproof, asta insemnand ca repede, fara efort si insistente iritante), pret ok. Inainte de acesta, am folosit multa vreme Pure Calmille de la Yves Rocher, la care am renuntat cand s-a epuizat ultimul flacon, abia atunci m-am gandit sa incerc si altceva, dar nu pentru ca ma nemultumea, mai mult curiozitatea m-a impins sa-l schimb. 
     Am ajuns  zilele astea la Ivatherm: am primit un tester, 100 ml, Lotiunea micelara, si cand s-a epuizat Balea, am inceput sa o folosesc ca demachiant. Ma tentase cu cateva luni in urma sa o cumpar cu o revista, dar am renuntat la idée (v-am spus ca am un fix cu revistele cu cadouri care zac in frig/ soare, si nici c-am timp sa caut prin supermarketuri standuri cu reviste, plus ca am tot citit reviewuri care spuneau ca nu este chiar un demachiant), iar cea primita a picat la tanc.
     Sunt déjà doua saptamani de cand folosesc zilnic lotiunea (dimineata si seara), n-am ajuns nici la jumatatea flaconului. Nu folosesc foarte multe produse de machiaj in general, iar acum, vara, folosesc o crema de zi cu SPF de la Vichy, “colorez” doar ochii, buzele, folosesc o mascara regular, fard de pleoape si un dermatograf. Doua, trei dischete demachiante sunt suficiente in cazul meu (la mine functioneaza ok ca demachiant, nu am ce-i reprosa, poate doar ca trebuie sa insist putin asupra mascarei), cantitatea de produs folosita este destul de mica (recipientul are acel capac dozator si nu permite scapari), este eficient, spornic, economic daca este folosit doar pentru fata. Are un miros proaspat, placut, discret (ma duce cu gandul la produsele Vichy), hidrateaza pielea, nu imi irita deloc ochii. Ma incanta faptul ca lista de ingrediente este foarte redusa, nu contine alcool, dar nici conservanti, este un produs 2 in 1 (curata & tonifiaza pielea) puteti vedea aici ce spune producatorul.
     Nu stiu cum e insa cu acea senzatie de prospetime, pentru ca la mine dureaza pana se evapora/ zvanta produsul de pe piele, nu e vreo minunatie de senzatie care sa dureze mai mult de 30 de secunde. Imediat dupa folosire simt la atingere un fel de pelicula lipicioasa, dar dispare si aceea in cateva minute. Pentru ca nu folosesc nici blush, nici fond de ten, am mai purtat-o in geanta si am mai folosit-o pe parcursul zilei, atunci cand a fost foarte cald si simteam tenul incarcat. Ma incanta, nu-mi face rau, dar eu nu am necesitati deosebite, nu am un ten extrem de pretentios, ori sensibil, asa ca nu as putea spune ce “puteri” are in lupta cu produse de machiaj mai puternice, ori cu rezistenta mare (daca e sa-l folosesti pe post de demachiant), ori ce poate face pentru un ten sensibil/ cu necesitati speciale. Sincera sa fiu, nu stiu daca as cumpara varianta full size (aprox. 45 lei – 250 ml). Daca e s-o folosesc doar ca tonic/ ingrijire suplimentara, mi se pare putin cam prea scumpa… si nu am nevoie, caut sa simplific "ritualurile" cosmetice si sa reduc numarul de produse folosite. Daca e s-o folosesc pentru a curata pielea... prefer sa ma spal pe fata cu apa chioara.

3 comentarii:

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...