miercuri, 13 octombrie 2010

Iurie Darie şi Anca Pandrea II

     Cine spune că sunt oribili, dezgustători şamd pentru că nu arată Anca Pandrea precum o nimfă, iar Iurie Darie nu este un tânăr Paris, ei bine, asta-i viaţa: fizicul nimănui nu întinereşte, deşi multora ne-ar plăcea să rămânem veşnic tineri… Nu, bătrâneţea nu este cea mai frumoasă parte a vieţii, dar e viaţă, în pana mea! Eşti viu, nu tre’ să stai gata îmbălsămat, să-ţi pui vata în nas şi mâinile pe piept aşteptând să dai colţu’ că doar atât ţi-a mai rămas!  Nu-i o privelişte foarte frumoasă, dar sunt doi oameni care arată mult mai bine decât alţii de vârsta lor, chiar şi decât alţii mult mai tineri decât ei.

     Fotografiile lor sunt o oglindă a fiecăruia dintre noi, femeie, bărbat, tânăr, bătrân. Pentru unii dintre noi înaintarea în vârstă este un coşmar, pentru alţii este doar viaţa şi trăiesc din plin fiecare etapă. Nu-mi place deloc etichetarea asta cu “om bătrân”, “s-au prostit la bătrâneţe”, “a avut o carieră”… Da’ e mort?  Ea a murit? (Bine, şi aici aş avea ceva de spus, pentru că, în mod special din comentariile unor doamne, tot actriţe, se citeşte foarte uşor dispreţul faţă de AP, poate şi invidia; or mai fi având doamnele respective nişte frustrări de modă veche) Nişte poze trăznite şterg talentul, biografia, rolurile jucate pe scena teatrelor, sau peliculele filmate? Şi de ce trebuie să-şi trăiască viaţa aşa cum ar trăi-o alţii, de ce modul de viaţă al Stelei Popescu, sau bătrâneţea ei, este mai frumoasă decât a Ancăi, sau bătrâneţea lui Arşinel este mai demnă decât a lui Darie? Sau cu ce este mai puţin jenantă prestaţia Stelei într-o reclamă recentă? Îi şterge ei toate realizările de până atunci? Sau kilele de machiaj pe care le poartă Stela veşnic pe faţă, o întineresc, o fac să arate mai bine? Nu, îi vedem ridurile cu toţii, ştim cu toţii că are părul alb, dar daca tinereţea ei stă într-un machiaj consistent, asta nu o coboară în nici un fel de pe firmament, nu? Trebuia să se poarte ca doi băşinoşi fleşcăiţi care-şi revin trei minute la viaţă, fix cât îi laudă cineva cu “maestre”, sau alte linguşeli, după care să aţipească trăgând la aghioase? Am mai auzit şi că gestul lor ar fi fost scuzabil dacă crăpau de foame. Nu-i adevărat, nu ar fi fost deloc o scuză, ar fi fost o soluţie disperată şi abia atunci era pornografie! Dacă apăreau goi într-un film, nu se mai scandaliza nici o mimoză, se considera că-i artă chiar şi la 81, respectiv 64 de ani?
      De ce trebuie priviţi ca nişte “oameni bătrâni” a căror viaţă şi utilitate s-a oprit odată cu atingerea vârstei de pensionare, de ce trebuie să fie stinşi? Le face cineva statuie dacă trăiesc tot restul vieţii lor ca nişte pustnici, sau călugări, sau sunt un model de conduită? N-au dat foc bibliotecii din Alexandria numa’ ca să rămână în istorie, pur şi simplu şi-au asumat un mod de viaţă, l-au făcut public. A fost alegerea lor să nu ne arate că ştiu şi ei să pună murături, să facă cozonaci şi şezători pentru pensionari. Cui nu-i place, să nu se uite, ei nu au obligat pe nimeni la nimic. Aceleaşi ziare şi reviste care vând ponturi pentru trăinicia unui cuplu, menţinerea senzualităţii şi sexualităţii la vârsta a V-a şi a XX-a îndeamnă la dispreţ, miştocăreală ieftină, grosolănii. Ana Aslan zicea o treabă care suna cam aşa: tinereţea nu înseamnă să ai 20 de ani, tinereţea înseamnă optimism, un ideal pentru care să te lupţi…
      Păreri (mai tari scenariile decât le-ar fi scornit OTV-ul):

Stela Popescu;

Rodica Popescu-Bitănescu;

Alexandru Arşinel;

Mihai Constantinescu.

Din Click:

Din Naţional:


3 comentarii:

  1. Bai obscenitati sunt astea,pe care le publicati voi, ce plm de comentarii decente vreti?? Sugeti pula de mosnegi cretini...libidinosi ce sunteti inspirati numai greata si voma... si pula ala de Darie sunt curioasa ce explicatii da acuma unde e...=)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Habar nu stiu cine esti, si zau daca dau doi bani pe tine avand in vedere ce-a dat din tine, da' ca sa vb si eu in plm la fel de frumos precum toi, iti zic fix ce cred eu: daca ai avea vreo urma de inteligenta si ratiune, te-ai abtine de la comentarii d-astea cretine, care chiar nu-si au rostul. ma rog, un singur comentariu, si ala sub orice critica. Ai fi ceva mai chibzuita. Zau ca furia nu-i buna, si dauneaza grav sanatatii psihice. Atat te duce capul, atat pricepi, atata poate sa iasa din tine. Iti multumesc pentru atentia acordata, iti doresc si tie, si mie, sa nu ne mai intalnim. Daca nu te simti bine, iti face rau ceea ce citesti p-aci, oricand poti gasi ceva care sa rezoneze cu tine, nici eu nu te oblig sa ma citesti, nici tu pe mine, un click ne poate asigura linistea. So, go away, vis urat, gaseste-ti linistea in alta parte. Esti plina de ura, rautate, bad juju. Trateaza-te, dispari... Dar chiar sper sa nu insisti p-aci, pentru ca nici ca-ti mai public comentarii, da' asa, din respect pentru vizita ta, io zic ca meritai sa-l public p-asta. Plm, un comentariu, nu decent, dar macar inteligent, puteai sa scoti [daca te ducea mintea]. Anyways, multam fain pt trafic.

      Ștergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...