sâmbătă, 17 noiembrie 2012

Essence - primer pentru pleoape

     Cam dintotdeauna am avut problema asta, si anume: in pliul pleoapei superioare se strange fardul, rezultatul fiind acel aspect neingrijit, murdar, de ten gras... Pana sa se inventeze primerul pentru pleoape, am cautat diverse solutii (am aplicat pe pleoape fond de ten, anticearcan, pudra). Sigur ca n-a prea ajutat incarcarea pleoapei, dar cum alta idee n-am avut [sau nu stiam eu ca exista la vremea respectiva], m-am multumit cu "amorsele" improvizate.


     Eh, de o vreme am auzit si eu ca s-a inventat o chestie de-i zice primer pentru pleoape, am auzit si de Elf si am tot jinduit la el... Din diverse motive n-am pus gheara pe niciun Elf, dar am tot cautat genul asta de produs. Cum programul nu-mi permite sa bantui prea mult prin oras, iar cu timpul liber nu stau atat de bine incat sa pot spune ca am si extra, caut ce-mi trebuie prin magazinele din drumul meu... merg destul de mult cu metroul, sunt mereu pe fuga, asa ca multe optiuni n-am, deci, unde credeti ca am gasit ce cautam? Of course ca in binecunoscuta si unica dugheana cu cosmeticale de la Unirii 2, de langa fabuloasa covrigarie... Fabuloasa pentru ca miroase demential, nu atat de fabuloasa pentru dezamagirea suferita: pofteam la un covrig cu masline {eu sunt mare amatoare de covrigi calzi, dar si de masline - calde sau reci, nu conteaza, masline sa fie). Un leu cincizeci bucata, da' al meu n-avea masline, deci, pret de vreo patru statii am tot forat in el dupa masline, timp in care cre' ca toata lumea din vagonul meu inghitea in sec... Ghinion, si eu la fel... Avea vagi urme de masline, da' na, asta-i din alta poveste.
     Revenind la primer; unde dracu' sa bantui eu dupa primer, ca la Sephora n-am mai ajuns de-o vesnicie, la DM o sa merg eu zilele astea, hai la Urnirii, ca doar trec pe acolo zilnic... Si am vazut o multime de farduri chinezesti, turcesti, de calitate indoielnica [nici nu vreau sa ma gandesc ce pulbere de meteorit radioactiv ori ciuperci halucinogene contin], dar culorile sunt nemaipomenite, rujuri, pensulici, agrafute, clamute, si, printre toate chestiile astea am zarit si un primer pentru pleoape. Ii zice "baza pentru fardul de pleoape si corector", I Love Stage, de la Essence.
     Eh, si daca pana acum m-am incurcat in explicatii, acu' o sa povestesc strict despre produsul asta... Il folosesc de vreo saptamana, la 06:30 sunt gata pictata si pe drum, in jur de 18:30 ajung acasa, uneori chiar mai tarziu. Machiajul meu a ramas intact, nu s-a mai strans fard,in unele cazuri nu atat de mult.
     Acu', primerul asta de la Essence (am dat 13 lei pe el) se prezinta sub forma unui fond de ten fluid, este ambalat intr-un flacon (4 ml), ca un gloss, si are un aplicator... de gloss. Se zvanta repede, uniformizeaza culoarea pielii, estompeaza vine si vinisoare, cearcane, pete, pistrui, nu are acel aspect "artificial", nu se vede, nu se simte. Mie mi se si potriveste nuanta cumparata (nu stiu daca exista si altele, ori asta e singura disponibila, nu am gasit pe ambalaj un cod de culoare, nu am gasit nici lista de ingrediente, doar valabilitatea: sase luni de la data deschiderii).

Rezumat la ce-am patit cu el:
- daca inainte de a aplica produsul pe pleoape folosesc un demachiant, ori crema -> se strange fardul, primerul nu-si mai face treaba;
- daca trece prea mult timp intre aplicarea primerului si aplicarea fardului, fardul nu mai adera atat de bine la "suport";
- uniformizeaza culoarea pielii;
- estompeaza vine si vinisoare, pete, pistrui, cearcane;
- se aplica usor, se distribuie usor si uniform pe piele;
- este foarte spornic, am folosit o cantitate foarte mica;
- daca peste el aplic un fard ca baza, culorile aplicate peste acesta isi pierd din intensitate;
- machiajul rezista 6-8 ore fara sa se stranga fardul, fara sa se stearga, dar cred ca asta depinde foarte mult de calitatea/ tipul fardului.

2 comentarii:

  1. Interesant :X.
    Ma tot tenteaza un primer si nu stiu pe care sa il aleg: Essence sau cel de la E.l.f.
    Cred ca voi merge pe Essence pentru ca mi-e mai greu cu comanda pe site :)).
    Abia astept sa mi-l iau, si odata cu el si o paleta de farduri mai mare :X.
    Kisses!

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...