joi, 4 noiembrie 2010

Leapşa de pus pe gânduri

De la ayadari am primit leapşa, e chiar prima pe care am primit-o de când am deschis blogul.

1. Esti intr-o situatie unde drepturile individului nu exista. Trebuie sa alegi intre Umilinta si Bataie. Tu ce alegi si de ce?
De obicei n-aleg umilinţa. Nu prea mi-e clar din întrebare ce înseamnă „bătaia”, dar în general, când am fost pusă într-o situaţie în care dacă aş fi plecat capul aş fi scăpat uşor (dacă a scăpa doar cu umilinţa înseamnă a scăpa uşor), n-am ştiut cum să fac asta, deşi cu timpul am învăţat că poţi să pierzi chiar dacă ai dreptate, n-ai greşit tu şamd.

2. 3+4= 5 este posibil?
Cred că este foarte posibil. Al cui e cuţitul, că nu contează cine a făcut pâinea.

3. Daca cineva maine iti pune pe masa 1 milion de euro si iti spune sa omori pe cel mai bun prieten/a, ai face-o?
Ar rămâne cu banii în mână, o dată pentru că nu aş şti pe cine să aleg, şi a doua oară, pentru că banii ăia se duc prea repede, iar prietenul, o dată mort, e mort de tot: alţi bani nu mai văd. E suma prea mică, probabilitatea de a fi prinsă este prea mare, şi apoi, o dată ce-ai trecut graniţa asta, de unde ştii că te mai poţi opri? Dacă vine cineva şi zice „băi, îţi dau 2 milioane de euro, aranjează-mi soacra, că ştii cât sufăr din pricina ei”... Puşca mea, unii când aud de soacre, le-ar „topi” şi gratis.

4. Esti la un pas sa iti realizezi cel mai mare vis al tau. Pentru a reusi trebuie sa faci un compromis pe care in mod normal nu l-ai face. De retinut e ca de nu faci acel compromis s-a zis cu visul tau pentru todeauna. Ce faci?
Păi... nimeni nu face compromisuri în mod normal, pentru că un compromis nu-i o situaţie normală. Posibil să fac un compromis, pentru a-mi îndeplini acel „cel mai mare vis al meu”, n-ar fi prima dată când aş face unul, dar şi renunţarea la visul ăla este un soi de compromis; n-ar fi primul vis la care aş renunţa pentru ceva ce consider a fi mult mai important.

5. Ai inselat, furat vreodata?
Eh... asta-i una grea. De înşelat, am înşelat zilnic: natura jobului. Am şi furat. Am furat de la grădiniţă nişte piese de la un joc de construcţii, pentru că şi eu aveam acasă un asemenea joc, numai că îmi lipseau piesele respective. Apoi prin generală, am furat din laboratorul de chimie nişte eprubete şi alte recipiente ca să le dau sorei mele, care la rândul ei le preda profesoarei şi primea în schimb o notă mare.

Cel mai recent furt pe care sunt dispusă să-l mărturisesc... Eram în liceu trei nătăfleţe, prietene bune şi colege de clasă. Era ziua lui I, care ne-a invitat pe astelalte două la „Indiana”, o cofetărie. Copii amărâţi fiind, de firfireii pe care îi aveam în buzunar, i-am cumparat un inel de tablă, şi n-am mai avut bani de flori şi felicitare, aşa că am ciordit de la cofetărie o linguriţă, un pahar, un şerveţel din acela ornamental, care se găsea sub sticla de pe masă (a devenit felicitarea cu urările de fericire, la mulţi ani etc), şi nişte flori artificiale care făceau parte din decorul cofetăriei.

6. Ce parere ai despre zicala: ¨Creeaza-i unui om DORINTA si se va fute pe ele de principii, vise, etc” ?
Şi întrebarea asta se leagă de aia cu compromisul. Eu i-aş crea „dorinţa”, depinde numai de el ce urmează să facă mai departe, sau de ceea ce doresc eu să obţin cu asemenea stimul. Nu cred că doar cu dorinţa poţi determina o persoană să-şi încalce principiile de viaţă şamd. E mai mult de muncă.

7. Spui intotdeauna adevarul?
Ar trebui? După caz...

8. Ti s-a facut vreodata o observatie negativa in pat? daca da care a fost aceasta.
Complicată asta: când eram copil, dormeam cu sor’mea în pat, şi până să adoarmă, îmi făcea la observaţii... nu le-am ascultat, însă, niciodată, pentru că adormeam rapid. Mai târziu, am dormit în paturi separate, iar ea a continuat să-mi aducă diverse critici, însă din patul ei. Nici atunci nu le-am acordat o atenţie deosebită. Rareori, când nu pot să dorm, îmi fac eu autocritica, şi este de ajuns. În rest, odată ce-am ajuns în pat, nu mai pierd vreme cu discuţii. Ori dorm, ori... patul nu este locul pentru discuţii presărate cu „observaţii negative”.

9. Esti in situatia de a decide intr-o situatie fara iesire. Trebuie sa ordoni moartea a unui milion de oameni pentru a salva alti 5 miliarde. Daca nu-i sacrifici pe cei 1 milion, atunci vor muri toti. Care e decizia ta?
În mod normal eu aş căuta o portiţă, să scape toată lumea cu bine, dar cum din întrebare reiese că situaţia este fără... ieşire, şi nu am de ales, atunci aş pasa responsabilitatea, că doar eu sunt şăful şi nu am cum să greşesc.

10. Ce aplicatie/formula matematica ne poate da raspunsul =123456789 ?
N-am idee încotro bate întrebarea, pentru că nu s-a lipit ar’metica de mine.

11. Pentru ce suma ti-ai inchiria timp de o saptamana partenera/ul?
Pe post de gigolo, muncitor zilier, sau cum? Gigolo, escort = exclus, altfel ... e închiriat deja la job pe perioadă nedeterminată. Striptiz are voie să facă, doar este o meserie cinstită, iar dacă asta înseamnă să presteze timp de o săptamână în deplasare... e o delegaţie de serviciu ca oricare alta.

12. Daca nu ai avea ce manca ai da in cap cuiva?
Nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Deja sunt în situaţia în care eu nu mai am un job, şi viaţa este destul de sumbră. Nu am furat niciodată în sensul că să am eu mai mult, să-mi fie bine, să am şi mai mulţi bani, sau să-i fac mult mai uşor decât mergând zilnic la un job şi muncind pentru ei.

13. Cand ai facut ultima oara sex si cu cine?
Dacă eram Tatoaica, ziceam că nu-mi aduc aminte care anume a fost ultimul înainte de Tatoiu, dar că de nişte ani încoace, îl frecventez numa’ pe Tatoiu, dar eu nu-s Tatoaica, aşa că o să păstrez pentru mine treaba asta.

14. Iti prinzi partenerul in pat cu o alta persoana in timpul actului sexual. Cum reactionezi?
Să zicem că nu-s căsătorită, şi că nu-i vorba de mine cea de astăzi şi despre soţul meu: aş încerca să nu deranjez, şi după caz, mi-aş lua bagajele/ i-aş face bagajele, fără alte discuţii.

15. Daca ai fi Dumnezeu pentru o zi care ar primele 7 lucruri pe care le-ai face?
„Bruce Almighty”... N-aş face nimic. Ce-şi face omul cu mâna lui... Pentru ce aş da „undo”? Creier le-am dat, minte le-am dat, învăţături şi legi şi-au făcut şi singuri, să le bag şi-n traistă? De ce să-i scot eu din rahat? Nici pe mine nu m-aş scoate, a cui e vina că nu m-am uitat pe unde calc?

16. Dai bani la cersetori?
Nu dau bani la cerşetori, din foarte multe motive. Foarte rar am dat bani. De obicei dacă dau ceva, dau mâncare. Eu sper să nu mă fi înşelat vreodată şi să-mi fi dat mâncarea unor cerşetori de profesie ca toanta, deşi nici în ziua de astăzi nu cred că erau d'aia.

17. Maine e sfarsitul lumii. ai 24 de ore la dipozitie. cei ai face in aceste 24 de ore?
Nasol. Ce rost ar avea să mai fac ceva, dacă ceva-ul ăla nu este aplicarea soluţiei anti-doom? Nu ştiu. Probabil că aş da din colţ în colţ ca un guzgan... M-aş asigura că toţi cei la care ţin şi pe care îi iubesc ştiu treaba asta. Şi mi-aş mai cere iertare de la ei pentru toate supărările pe care le-am pricinuit eu lor de-a lungul vremii, dar pentru treaba asta nu tre’ să aştept sfârşitul lumii.

18. Esti intr-o celula de 2/2 cu inca un partener de 10 ani. In tot acest timp ai fost pus/a la cele mai groaznice chinuri posibile. Intr-o zi ti se ofera posibilitatea de a scapa de toate acestea. Trebuie doar sa-i oferi cele mai goaznice chinuri colegului de celula timp de 2 ani. Ce alegi? Sa te chinuie in continuare sau sa-l chinui tu pe colegul de celula?
Facem ce facem, şi tot pe la compromisuri ajungem... Dacă timp de zece ani am îndurat cele mai groaznice chinuri şi n-am facut nimic, înseamnă că... ştiţi bancul cu „Miaaauuuu!”? Ei bine, înseamnă că ori îmi place, ori m-am obişnuit. În aia doi ani în care-l torturez p-ăla, pe mine mă mai tortureaza cineva? După ăia doi ani, mă scapă cineva de traumele psihice? Nu, nu cred ca aş face treaba asta.

19. Intr-o zi te suna cineva si iti spune ca stie cel mai groaznic secret al tau. Daca nu-i dai ce si cat vrea, va spune tuturor. Daca s-ar afla, acel secret ar distruge tot ce ai cladit, ai pierde totul. Ce vei face in continuare?
Da... Nu am secrete d-astea periculoase, dar să zicem că aş avea: probabil că nici măcar nu m-ar pune pe gânduri o ameninţare d-asta...

20. O parere personala obiectiva despre autorul care ti-a trimis leapsa. minim 50 de caractere
Diplomată numai când este nevoie, probabil că este destul de nesuferită, pentru că nu se dă pe după vişin şi spune fix ce crede atunci când i se cere părerea... Nu o cunosc personal, dar de când am dat peste blogurile ei, le-am citit cap-coadă, şi cred că este o persoană corectă, o mamă inteligentă. N-am văzut la ea fiţe şi farafastâcuri, aere, linguşeli, ipocrizii şi alte bălării. Ce vezi, aia primeşti, şi atitudinea ei faţă de tine depinde numai de comportamentul tău faţă de ea.

Un comentariu:

  1. Doamne maica ca m-ai citit ca pe o carte deschisa :-))) Ce-am ras citit ca probabil sunt cam nesuferita :-)))), nu probabil, sigur asta este! Dar stii cine nu ma inghite?Exact muierile alea care au fite, aere, balarii si tot tacamul, genul ala de pisi care eu n-am fost si nu voi putea fi ever.
    Revenind la leapsa...faza cu "Indiana" m-a terminat.DEci nu se poate asa ceva...si eu mergeam acolo ( dar n-am sparlit nimic) si stateam cu orele la povesti cu copiii din bloc in fata unei prajituri si a unuei citirici.:-)) Ah, ce amintiri!!

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...