joi, 24 mai 2012

MC


     Tre’ sa zic si eu de Master Chef… Toata lumea astepta cu sufletu’n gat (zic si eu, desi eu dormeam destul de linistita si fara MC editia autohtona) sa inceapa si la noi, si can’ colo, in loc de bucatareala vezi teatru, can-can si balci.
     Acu’ o sa va spun ce-am vazut eu: afar’ de vreo trei concurenti, care asa, urechisti (nescoliti, nepotcoviti cu stele, galoane si epoleti), cum sunt, se pricep la gatit, asezonat, fezandat, fierturi, prajeli si alte bucate, restul sunt niste gospodine cu fite. Sau cu fumuri.
Adica d-aia de-au frecat netu’, s-au inspirat, au avut banu’ la tescherea, si cand au intrat in primul supermarket au dat iama in ingredientele de soi. Chestia e ca e greu sa treci de la porc, curcan, pui, gaina, la, sa zicem, homar. E un rac mai mare, da’ daca tu, in fita ta proasta, n-ai pus nici mana, nici gura, pe carne de rac, sa zicem, ca-ti pute, e scarbos si mananca mortaciunile din balta, n-ai ce face cu homarul.
     Una isi vara tatele in oale, si cand nu le vara in oale le plimba pe sub nasul juratilor. Alteori pare ca se odihnesc si sanii ei in farfuriile prezentate sefilor… N-a fost editie la care sa nu fi aparut aia cu ugerul la vedere. S-o fi gandit ca daca tot apare la tv, poate n-o face cariera printre oale, cratiti, tigai si wokuri, da’ poate are bafta si ajunge si ea iepuroaica sexoasa drept care si-a bagat mamelele la inaintare, sa vedem cu totii ca are cu ce. Sau poate o fi fost mai subtila tintind in alta parte: gandea ca privirile chefilor se vor pierde in decolteul ei si-i vor trece cu vederea gafele din farfurie.
     Alta, cica-i casnica – nu ca ar fi vreo rusine -  si nevasta de vedeta autohtona (un DJ), smiorcaita, plangacioasa, intriganta, razgaiata, cica si spontana (adica isi sprijina echipa sabotand echipa adversa), una-doua da apa la soareci si beleste ochii peste cap. Mai ales cand greseste. Sau numai atunci cand e prinsa. N-o cunosc, dar daca ar fi sa fac un pariu cum ca in real life e rea, aroganta, plina de sine, nesuferita, gogoasa infuriata, cred ca l-as castiga. O ajuta si fata: seamana cu Mastera. Oricum si-a ratat vocatia: mai bine mergea la teatru. Poate facea si ea un ban cinstit de-o ciorba. Sau un homar, ma rog, ca ciorba inteleg ca pute. Modestie n-am prea vazut la nimeni. Sigur, daca as fi vazut niste calitati incontestabile, sa zicem ca lipsa de modestie era oarecum de inteles, nu neaparat scuzabila, dar nu vazui… 
     MC de la noi nu este despre mancare, ci despre mancatori: concurentii se mananca intre ei (probabil stimulati ori sfatuiti de catre producatori, pentru a “condimenta” concursul), iar postul tv “mananca” niste puncte d-alea de rating. Toata lumea fericita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...