joi, 6 martie 2014

Eurovision 2014 - finala (va urma?)

     Dacă anul trecut mi-am motivat prezența în peisaj cu lipsa somnului, anul asta nu mă mai scuz deloc și spun cinstit că nu m-am uitat la preselecții/ selecții și finale Eurovision, dar m-a ros atât de tare curiozitatea și masochismul, încât m-am documentat în particoler...
     De tot râsul, și în fruntea cozii clasamentului se află, la concurență, The Zuralia Orchestra și The dAdA.

      The Zuralia Orchestra - You Know: Când am auzit de Zuralia și Orchestră, ne[mai]știind despre ce-i vorba, mari așteptări am avut, decât că, ce să vezi, mi-a trecut repede. Canci orchestră, nema taraf, văzui unu' cu un clarinet, o zuză și un zuz. Zalnic... ptiu! Jalnic! A apărut pe scenă o arătare cu un păr de un blond dubios, cu un costum și mai dubios, achiziționat parcă pe bucăți, așa că fătuca (fătuca era creatura) arăta ca un fel de Dominatrix-Tin Man-Uncle Sam (sau Uncle Sam-Tin Man- Dominatrix?) și Greierele din fabulă... la un loc. Penibil!
     Engleza celor doi, Uncle Sam & partenerul, este sub orice critică. Aș spune că-i de Dâmbovița, da' e mult sub ce-au uitat englezii... "chien iu taș mai badi" și "bauns"... Între timp, pentru că îmi suna oarecum cunoscut, i-am "regăsit" la ediția din 2013 a eurovizuinei. Se ambiționează să participe cu amestecul asta de... nu știu ce este, că nici a lăutărească, nici a țigănească, nici a manea n-aduce... Bine, și am râs de mi-au dat lacrimile când a "do si la sol fa"... Las-o moartă, că măcăne...

     The dAdA - Unpredictable:  ăștia au câștigat premiul pentru cele mai cretine versuri. După titlul melodiei mă gândeam că-i fac concurență lu' Harra, da' nu-i cazul. Printre atâția "able" au băgat și un "regretable". Din predicții au dat-o în ferpare...  Sau în erate? Nevermind...
     Am răbdat cât am răbdat, am așteptat să-și schimbe postura, să-și dreagă glasul, da' ciuciu. Bietu' om, era ori constipat, ori cufurit... ori amândouă, altfel, nu înțeleg de ce-și schimonosea mutra arcuindu-și sprâncenele a rugăciune "încă puțin, știu că pot"  și nici de ce-și încleștase mâinile pe stativul ăla. O fi avut crampe? Ăsta fuse doar solistul, un fel de Smiley altoit cu Robin Thicke, pen' că pe scenă mai era și un fel de iluzionist (habar nu știu cine era). Și ăsta avea așa o mutră inocentă, de copilaș, da' se străduia să-și compună o mină sobră, serioasă, poate chiar înspăimântătoare... Asta până când a început să se joace cu chibriturile și cu folia aia de-am zis că l-au adus ăia pe Spider Man să-și țeasă pânzele și să ne abată atenția de la versuri... Și taman când eram atentă la pânzele ăstuia, numa' ce-l văd flocăind furios o hârtie... Să vezi un omuleț așa firav încercând să pară lău și fulios...
     Mă rog... la un moment dat, erau toți atât de nervoși, încât am simțit nevoia să-i dau pe mute și să mă uit la ei cum se zbenguie, da' fără sonor. Dacă nu-i auzeam înainte, poate aș fi crezut că-s lăi de-a binelea și cântă trash, poate chiar death... așa aveau niște scheme cu headbanging, grimase, rânjete... până mută o dată cameramanul cadrele mai jos de brâu, și văzui cât de crăciți stăteau, și iar mă gândeam că-și fâlfâiau podoabele de zici că le-au spânzurat la uscat cu pantaloni cu tot, după supradoza de Prostamol... da' ce-s eu rea: sunt prea tineri...

     Și pentru că din prima n-am înțeles, am tot ascultat versurile și... tot nu pricep: ce are dom'le de împărțit cu fata aia, că taman ce ne-a zis că frumoasă e, magică e, minunată e, incredibilă, iubibilă, indestructibilă (las-o așa cum am scris-o, că doar nu ne ținem de poezii aici), invincibilă (Femeia Bionică?), memorabilă și... nimic mai regretabil: chiar imprevizibilă!  Ăsta este textul... Ah, am omis partea în care el este irațional, mașinal și... nu vrea să facă stop cardiac pentru că ea este iubibilă.

     Dacă anul trecut l-au trimis pe Ouatu (și toată lumea, dar absolut toată lumea, s-a gândit că aparține unei minorități sexuale, și nu spun treaba asta la modul jignitor, asta e, astea-s prejudecățile, ce s-o mai dăm pe după vișin), eu zic că mare prostie au făcut: anul asta trebuia să trimită pe Naomy, că doar nu era nebună să-și pună poalili-n cap și să le arate cucu' (sau pupăza?) bieților spectatori... și chiar dacă ar fi făcut-o, sigur câștiga mai multe voturi numai din simpatie și solidaritate... Plus că p-asta dacă o invită vreunul la cafea, nu-i trebuie multe, nu se fandosește ca Ouatu: scoate toată gașca la o băută, că doar e o doamnă, ce plm, îi face muci, îi bagă sub masă și dup-aia îi pune să voteze cu țuiculitza românească.

7 comentarii:

 1. Mie mi se pare penibil cu totul porcaria asta de concurs. Sa vezi cum cadeau din picioare, ce tinute oribile, ce cantece proaste...atata haloimas se face cu eurovisionu' asta...daca nu ma insel, o formatie cu mare succes, Nightwish, a reprezentat Finlanda odata si nu au luat nimic.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ah, da: voturile sunt cum sunt... Dar ma uitam la penibilii astia ai nostri... Cum sa apara cu asa ceva, si tot ei sa fie suparati ca nu au iesit...

   Ștergere
 2. Sa nu uit. Te rog eu frumos de tot mai scrie postari din alea cu babe de la bloc, gainati si pisici. Hai, plizu, ca alea sunt antidepresivul meu de baza.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici unde m-am mutat n-am babe, dar se face: imprumutam din parc. Gainati - avem, pisici - avem... cu vorbele stau cam prost, da' m-oi drege cumva.

   Ștergere
 3. Scrie, draga, odata...ca ma scorojesc dand refresh zilnic!!! Gimme my dose!!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sufar si nu prea-mi sta mintea la nimic. A dat o cufureala peste mine de mi s-a scorojit creierul. Si daca tot e balci, e si mucareala fir-ar dracu' al dracu'... Si ca sa fie tacamul complet, cum deschid gura sa zic ceva, ma apuca si tusea magareasca de behai pana-mi ies ochiii din cap ca la melc (la faza asta se bucura musiu Bazdac, ca cica numa' asa i se mai aude si lui gura, acu' e-n stare sa vorbeasca si singur daca tot nu mai are concurenta). Ma straduiesc sa termin o povestioara, da' si la job e de treaba si ma freaca groaznic de nu prea mai am timp sa frec eu netul :))

   Ștergere
  2. Eu cred ca ai nevoie de o vacanta, un spa, ceva. Apropo, daca vrei un masaj din ala de intineresti cel putin 15 ani, iti recomand eu o tipa din Bali...acu' ceva vreme mi-a asezat toate vertebrele la loc si era sa si adorm. Cand o sa ai chef, te scot la un ceai de sunatoare, ca mi-e frica sa-ti ofer cafea la cufureala...:)))

   Ștergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate, nu dau doi bani pe ele, nu le citesc: nu va obositi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...