luni, 5 ianuarie 2015

Lauda de sine si daca vreau pot (la un moment dat)

     Deoarece am aflat că pentru bucătăreala și alte  tortúri  ai nevoie musai de îndemânare, talent nativ și har, experiență, know how, mojo și... Am decis că-i cazul să sfidez soarta și să reiau încercările. Ce putea să iasă rău?
     Mie nu mi-a ieșit neam glazura, nu-i bai, mai încercăm... Ah, și am spart un pahar. Nu știu dacă are vreo legătură cu tortul, cu sorții potrivnici... Nici nu cred, l-am boscorodit pe Musiu Bâzdâc pentru talentul său nativ de-a lăsa diverse obiecte, în mod special dintre cele fragile, casante, în calea oricui, precis într-un loc în care-i greu de observat și extrem de ușor de dărâmat.
     Așa că mai jos se pot vedea două încercări chinuite și total lipsite de ceea ce se numește aspect comercial, însă destul de gustoase pentru una care nu cu multă vreme în urmă reușea să însiropeze un blat cu ceea ce ar fi trebuit să fie cremă...

     Sigur că blatul este un pandișpan, crema... cea mai simplă cu putință, ganache, glazura o improvizație iar decorul... fulgi de migdale pen' că altceva n-aveam în vastele cămări atunci când m-a lovit inspirația, putirința și cheful de torturat. Arome... am scos de la congelator nește zmeură culeasă astă vară, când am ajuns prin nu știu ce pădure, și cum n-am putut să mă întorc acas' cu un brad (n-avea loc în geanta mea), m-am mulțumit cu ce-am găsit la care-am adăugat și-o păstaie de vanilie, un strop de rom (chiar un strop, nu de alta dar fără un întăritor nu cred că-mi ieșea pasiența și-mi pierdeam curajul, și pentru căci mă tot simțeam încătușată de sorți potrivnici, superstiții și curenți de aer ce-ar putea să-mi saboteze pandișpanul, am decis că un rom simplu nu-i grozav, dar o Cuba Libre ar fi... în spiritul eliberării de poveri mai mult sau mai puțin închipuite).
     Bun și ce-am găsit, cu zmeura aia am făcut un sirop pentru blat, și mi-a mai rămas și de un jeleu cu care-am îmbrăcat isprava din poza cu nr. 2 (nu se vede treaba asta din motive de am uitat să trag în poză, bănuiesc că m-ați putea crede pe cuvânt).




4 comentarii:

  1. Hai ca da bine la poze....si banuiesc ca nu ti-a mai ramas asa ca il notam la reusite. :)) La multi ani si un an nou asa cum ti-l doresti :*

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani ! Chiar arata foarte bine .

    RăspundețiȘtergere
  3. saru' mana! mai lucram nitel la aspect :))

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...