joi, 8 iulie 2010

Altele

Pe una din antene, nu p-aia de bulgari, există o emisiune numită “Conferinţa de presă”, moderată de … Mi-amintesc eu cum o cheamă. Diana Munteanu şi Niculescu. Cu ea n-am nimic, parcă în ultimii ani s-a mai cizelat, nu mai vorbeşte printre dinţi şi buze ţuguiate cum e moda la fetele astea cultivate prin cluburi de noapte şi terase, a învăţat şi ea să vorbească normal, nu şuierat, ca până nu demult şi nici nu mai arată ca Miss Piggy. O fi fost şi sarcina de vină… Revenind, emisiunea (formatul) este ipocrită rău, penibilă.

Treaba stă cam aşa: de-o parte a gardului şade moderatoarea cu invitatul, pe partea cealaltă şade presa, adică un grup de jurnalişti de monden. Nu prea am reţinut eu ce se întamplă pe parcurs, dar la final toată lumea îşi dă cu părerea despre toată lumea, iar invitatul dă note jurnalistilor, jurnaliştii laudă invitatul. Zic că-i ipocrit formatul pentru că eu n-am prins niciodată faze de meci, în care se iau de păr (nu cum se întâmplă la Capatos sau la Acces Direct, sau la Măruţă, decenţa emisiunii nu mă supără, doar că parcă stă cineva cu puşca lângă ei să nu scape una mai acidă), aici se pupă toti, îşi iartă toate alea, invitatul e cel mai de treabă iar jurnaliştii nu sunt ăia care scriu ştirile de căcat, inventate, înflorite etc.

În afară de vreo două-trei fete tinerele care arată foarte bine, se îmbraca bine, machiaj impecabil, coafură idem, n-am remarcat în mod deosebit decât o ciumăfaie veşnic îmbrăcată în bluze sport, cu o freză de pudel plouat tratat cu muuultă spumă pentru păr. M-am gândit că o fi bolnavă săraca, doamne fereşte! Ce nu înţeleg eu, e cum naiba să îi ciufuleşti pe alţii prin ziare, că arată aşa şi pe dincolo, când tu arăţi ca dracu’? E vorba despre Cornelia Popescu de la Ziua Veche, cea pe care a blagoslovit-o Becali…

Altă jurnalistă de monden care-i foarfecă pe toţi şi mă scoate din sărite îngrozitor este Evelyn Badea, pe care o văzui în ultima vreme la Euforia, ceva cu nunţi, botezuri, cumetrii şi alte şuşe d-ale starurilor autohtone. O ştiţi şi de la Capatos când s-a bălăcărit cu cineva, şi de pe la Acces Direct (ipostaze similare). Măi, tanti asta arată ca un wraith din Stargate. Ştiu că nu-i o dovadă de superioritate să faci haz de fizicul, fizionomia cuiva, dar când arăţi ca ea, şi te porţi ca o gâscă, ce tupeu să ai să faci mişto de alţii? Şi freza ei… Poate s-o tundă aşa şi Geta, tot ca lui Woody îi şade.

Eu întotdeauna mi-am imaginat că un jurnalist este un literat, un spiritual, manierat, educat, iar unul de monden ar trebui sa fie la fel, plus ţinuta impecabilă, freza, manichiura, pedichiura desăvârşite… că doar participă la toate sindrofiile cu ştaif. Asta zici că-i o ţaţă, după felul în care vorbeşte, atitudinea veşnic războinică, veşnic nemulţumită şi întotdeauna subiectivă. Cu cine e ea prietenă, ăla-i ok, cu cine nu-i , e forfecat până se face zdrenţe.

Un comentariu:

  1. :))) super tare...nici mie nu-mi place emisiunea..si mai e o tanti de zici ca a fost colega de scoala cu bunica-mea..si e astrolog sau ceva de genul..:))

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...