luni, 18 iulie 2011

Manichiura

     Astăzi aş vrea să vă povestesc, pe scurt, despre nişte reguli simple, şi ce înseamnă o manichiură clasică, simplă. Tarifele… încep de la 10 lei şi ajung la mai multe zeci, şi poate că vă întrebaţi de ce sunt diferenţe atât de mari, de ce unii cer 10 lei (de curând am văzut şi cu 8 lei), iar alţii cer şi 35, 40 de lei pentru aceeaşi procedură.

     Întâi trebuie să ştiţi că acasă greşim atunci când ne facem manichiura imediat după baie. I-adevărat că după baie cuticulele sunt foarte bine înmuiate, decât că sunt puţin cam prea mult, iar cele care obişnuiesc să taie cuticulele s-ar putea să taie ceva mai mult decât ar trebui. O să spuneţi că vă cunoaşteti unghiile, cuticulele, şi nu aveţi cum să vă faceţi rău. Alegerea voastră, dar acum că ştiţi că nu-i corect, aţi putea să vă schimbaţi obiceiurile. O problemă este că, după baie, şi unghiile sunt foarte moi, porii se dilată în apă călduţă, şi orice manevră executată (tăiere, pilire) poate dăuna unghiei (se exfoliază uşor, se crapă)…  Recomandarea mea ar fi ca înainte de baie să înlaturaţi lacul vechi de pe unghii, iar după baie să vă faceţi întâi pedichiura.

     Atunci când mergeţi la salon, înainte de-a începe orice procedură, ar trebui să vă spălaţi mâinile. Eu am un fix cu spălatul mâinilor, iar când nu am unde mă spăla pe mâini, folosesc şerveţele umede (nu-mi lipsesc niciodată din geantă). La fel ar trebui să facă şi manichiurista, după care ar trebui să aplice pe mâinile voastre, precum şi pe mâinile ei (dacă nu lucrează cu mănuşi), o soluţie dezinfectantă. Mai bine să previi o infecţie, decât să o tratezi!

     Ustensilele de pe masa de manichiură trebuie să fie sterilizate şi întotdeauna învelite într-un prosop, nu aşezate direct pe blatul mesei de lucru, descoperite, murdare, nesterilizate. Masa de lucru trebuie să fie curată.
Întotdeauna prima operaţiune executată trebuie să fie îndepărtarea lacului vechi de pe unghii, apoi se va lucra la lungimea, forma unghiilor. Numai după asta, se va trece la cuticule, înmuiere (în cazul în care tăiaţi cuticulele, uleiuri, crème, geluri pentru îndepărtarea cuticulelor dacă nu le tăiaţi), am spus mai sus motivul.

     Următoarea operaţiune, după înlăturarea cuticulelor şi îndepărtarea resturilor rezultate în urma acestei operaţiuni, va fi aplicarea unui dezinfectant. Dacă este nevoie, unghia poate fi lustruită cu un buffer fin, se va îndepărta şi praful rezultat în urma “polizării”. Acesta este momentul în care se poate aplica, prin masaj, o cremă hidratantă pe mâini, degete, unghii. Unghiile vor fi şterse din nou, degresate. După aceasta, se vor putea lăcui unghiile, întotdeauna base coat, pasta colorată, top coat.
     Orice impuritate, rest de cremă hidratantă, praf etc rămase pe unghii, nu permit o lăcuire corectă, oja nu va avea acel aspect neted, lucios, va face acele mici bule de aer, nu va face “priză” pe unghie.

5 comentarii:

  1. faina postarea! tin cont de ordinea procedeelor, mai putin de cea a degrasarii inainte de a aplica base coat. acum inteleg de ce uneori apar mici bule. credeam ca e lacul de vina - il folosesc ca base coat. apropo... ce base coat imi poti recomanda mai ieftin? :D muuultuumesc !! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu folosesc ca strat de baza orice lac-tratament pentru unghii (intaritor, crestere, anti-exfoliere s.a.). Ieftin: imi vine in minte Gabrini (si au cateva lacuri cu diferite proprietati).

    RăspundețiȘtergere
  3. aaa... pai si eu fac acelasi lucru. folosesc lacul transparent ca baza. deci e ok :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, decat ca "base coat" ar trebui sa fie si un liant intre unghie si urmatorul strat de lac pentru unghii, ceea ce inseamna ca ar trebui sa se usuce (zvinte) rapid, astfel incat sa permita aplicarea urmatorului strat. Nu-i musai sa fie lucios (vei vedea la unele lacuri-tratament ca-s mate dupa ce se zvanta, nu lucioase), dar important este sa aplici un strat subtire, uniform, pe intreaga suprafata a unghiei. Top coat are rolul de a mari rezistenta pastei colorate, de a- pastra culoarea, structura, are alta compoziltie, alte proprietati decat "base". Eu am folosit in ultima vreme "farmec" (aprox 7 lei) si am fost mai mult decat multumita (nu mi-a rezistat mie oja pe unghii la spalat vase si alte minuni mai mult de o zi never ever, iar cu lacul de la farmec am avut-o intacta si cate trei zile, usor tocita la varfuri). Deci: base este liant, top coat este finish/ sealer (tre' sa fie shiny, rezistent).

    Bulele de aer apar atunci cand straturile de pasta de unghii nu au fost zvantate suficient intre aplicari, atunci cand au ramas impuritati pe suprafata unghiei, sau pe pensula cu care aplici lacul/ pasta... Alt motiv care imi vine in minte: nu aplica solutii pentru grabirea zvantarii pastei pentru unghii intre straturi. Daca vrei neaparat, faci treaba asta la ultimul strat, dar nu intre. Mai bine aplici straturi subtiri, care sa se zvinte mai reede, si daca este nevoie retusezi. Intotdeauna incearca sa dozezi corect cantitatea de oja raportata la suparafata unghiei.

    RăspundețiȘtergere
  5. multumesc mult pentru informatii. banuiesc unde gresesc cand imi apar bulele de aer - aplic strat prea gros de oja si nu las suficient timp sa se usuce. asta ma enerveaza cel mai tare - timpul pana se usuca :|

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...