miercuri, 26 octombrie 2011

Părerea mea… hic! (recensământ 2011)…

     Sau alt bâlci, cum vă place...

     Deci io, Chibiţ, sunt şi recenzor, şi recenzat (încă nu, dar urmează). Până să înceapă bâlciul de la teveu, lumea a fost, n-a fost, amabilă şi bine-voitoare, da’ a (mai) dat CNP-ul. Eu am fost instruită că este obligatoriu, cine nu-l dă, ia amendă, nu de la mine, dar eu trebuie să raportez zilnic ce-am făcut sau de ce n-am făcut. După aceea (adică după bâlciul stârnit de nişte idioţi, nu ştiu care-s aia, dar a pornit de la nişte politicieni care au dat apă la moară tuturor celor care au de cârcotit împotriva cui -dracu’ ştie- da’ le place lor să facă pe Gică Contra), a ieşit un nene de la INS
(Institutul Naţional de Statistică) şi ar fi zis că nu mai este obligatoriu – eu nu ştiu, că n-am văzut (n-am prea mai stat p-acas’ de când mă făcui recenzor, iar când am stat, m-am informat din alte surse, nu de la TV, care surse ziceau să-l cer în continuare). Oficial nu mi s-a spus niciodată sa nu-l mai cer, deci l-am cerut spunând ceea ce mi s-a spus la instructaj, dar în ciuda a ceea ce am spus, peste 50% din cei recenzaţi de moi până astăzi au refuzat să-mi dea CNP-ul.
     Acu’, în acest comunicat de presă din 25 şi 26.10.2011, INS zice că este obligatoriu, cine nu-l  dă ia amendă. Dacă aveţi răbdare să parcurgeţi documentul virtual, chiar vă recomand,  vă veţi lămuri singuri, nu vă mai povestesc eu.

     Acum, eu, în calitate de recenzor, trebuie să mă întorc la toţi cei care nu l-au dat şi să le zic din nou ce le-am zis şi prima dată, că-i obligatoriu şi e si lege. Probabil că voi primi acelaşi răspuns “nu-l dau”. Mă rog… Până atunci, eu merg mai departe, pentru că nu am recenzat nici măcar jumătate din norma mea imensă, şi când voi avea timp, mă voi întoarce să cer CNP-uri.
     Există posibilitatea să nu-mi termin norma, să nu îndeplinesc obligaţiile contractuale (am semnat un contract pentru ceea ce fac), şi să nu-mi iau banii pe toate zilele astea de bântuit prin blocuri, case şi scări de bloc.
     Părerea mea este că s-au auzit mult prea multe zvonuri aiuristice cărora majoritatea le-a dat crezare, iar lumea i-a crezut/ urmat ca turma pe ăia cu conspiraţiile, ceea ce mie mi-a îngreunat considerabil, chiar împiedicat munca. Cine-i vinovat? Pai… n-aş şti să spun. Recensământ se face cam în toate ţările civilizate.  

     În România e mai mare daraua decât ocaua să pui pe fiecare cetăţean să completeze formularele astea singur, pentru că mulţi nu ştiu să citească (trecem peste situaţii gen handicapuri care fac imposibil ca persoana să-şi completeze singură formularul),  sau să pui fiecare să se prezinte pe nu-ştiu-unde să dea cu băţul şi să răspundă la întrebări, sau să le trimită pe internet (mulţi nu au nici măcar cont bancar, nu mai zic de internet şi PC în casă), aşa că din uşă în uşă şi recenzat fiecare om găsit intr-o casă e cea mai sigură, convenabilă şi eficientă metodă de-a obţine nişte informaţii precise despre toţi ocupanţii  locuinţei respective. Am venit la botu’ calului, mi-ai răspuns rapid, nu te-a durut, n-am stat o săptămână la tine în casă, mi-ai zis ce trebuia, nu te-ai dus tu să stai la cozi, să trimiţi mailuri sau plicuri, am plecat mai departe, nu te mai deranjez…

     Probabil că nu s-a explicat suficient de bine scopul recensământului, nu s-a înţeles obligativitatea furnizării acestor informaţii şi uite aşa multă lume nu dă doi bani pe legea care zice ce zice, pe ăla care are şi el un job temporar etc, etc.  Ne batem cuie în talpă unii altora.
     Deci, dragii mei cititori rătăciţi p-aci, vă rog, dacă aveţi amabilitatea şi răbdarea, explicaţi şi altora ce citirăţi în acele comunicate de presă, ce citirăţi pe blogul meu despre pârlitul ăsta de recensământ, poate se termină naibilui mai repede…

4 comentarii:

 1. Sotul meu a "primit cu recensamantul" si tocmai cand a crezut ca e treaba rezolvata, a auzit pe la tv ca se va intoarce iar nenea ala sa ii ceara cnp-ul, pentru ca nu l-a cerut de prima data...ce incurcatura..:D

  RăspundețiȘtergere
 2. s-ar putea sa nu se intoarca, totusi :))

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu s-a intors dupa CNP, administratorul de bloc a luat hotararea sa punem toti cnp-ul intr-o cutie postala sa vina nenea si sa le ia de acolo...ceea ce evident nu am facut...sunt pasibila de amenda deci...:P

  RăspundețiȘtergere
 4. Mie mi se pare o mare, mare prostie. Mie mi-a propus un administrator de bloc sa merg sa iau din cartea de imobil CNP-urile celor care nu le-au dat. Pai... ca ce chestie? Daca omu' n-a vrut, ce-am baut gaz sa ma duc eu de nebuna sa le iau fara ca ala sa stie, si mai ales stiind ca el nu si-ar da in veci acordul? Acu', tot balciul asta s-a produs din cauza unora care n-au avut ce face, INS n-a fost in stare sa ia in timp util atitudine, toate comunicatele au aparut numai pe internet, recenzorii n-au primit niste hartii oficiale, ceva sa arate "recalcitrantului" ca tre' sa dea CNP, s-a spus numai din gura si la TV. Era normal sa faca fiecare ce-i trazneste prin cap... si pe urma, nu stiu ce atata tevatura cu CNP-ul asta din moment ce ei spun ca in statistica aceea nu se tine cont de identitate. Chiar nu inteleg de ce amenda? Ah, in baza legii respective, care zice ca CNP-ul este obligatoriu si daca nu-l dai te amendeaza. O prostie. Cre' ca tre' sa scoata bani din ceva pentru vreo indexare, na, ca m-a lovit si pe mine paranoia si scenarita.

  RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate, nu dau doi bani pe ele, nu le citesc: nu va obositi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...