miercuri, 26 octombrie 2011

Educaţie cu televizorul - "cine", "cui"?

     Recensământ 2011 – subiectul este încheiat la TV, după ce, timp de câteva zile unii au făcut băşcălie, alţii au visat invazii extraterestre, identităţi furate, conturi bancare goale şi alte bazaconii… Din timpul de emisie al multor... emisiuni care, dacă n-au subiecte serioase de dezbatere,
inventează o noua criză economică, o nouă catastrofă, iar dacă producătorii suferă de constipaţie intelectuală cronică, sunt în stare să toace un titlu de ziar o săptămână întreagă, a ieşit subiectul “recensământ”, fiind înlocuit de aniversarea fostului Rege al României, Mihai. Probabil că atunci când vor considera acest subiect perimat (2-3 zile), va fi înlocuit de aventurile soţilor Truică, sau ale coanei Siţa de la 2 care încă n-a făcut nimic remarcabil, dar i se va întâmpla ei ceva care să devină ştire de interes naţional.

     Între timp, să ne bucurăm că atâta lume are teveu în casă (deşi buda se găseşte în fundul grădinii, baie – încăperea cu această destinaţie – n-a fost prevăzută în planul de construcţie al casei fiind considerată inutilă, atât încăperea, cât şi activitatea în sine), şi că enorm de multe persoane au timp să privească la TV, sunt receptive la mesajele transmise de toţi cretinozaurii cu fiţe de jurnalişti si iau de bun orice iese din gura lor (e suficient că au zis ăştia la TV, nu poa’ să fie minciună, n-are cum, faptul că s-a difuzat pe post este déjà un certificat de autenticitate a relatării)?

    Ştiu şi eu… am visat astă-noapte că mulţi dintre ăştia de-şi fac educaţie cu televizorul au un coeficient de inteligenţă mult prea mic – nu prea-i ajută mintea – multă carte n-au, şi chiar dacă ar avea le-ar şi servi la ceva, dar… de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Tot aşa am mai visat şi că pârliţii ăştia de “jurnalişti” tre’ să mănânce şi gura lor ceva şi dacă n-au subiecte, fac, nu contează cât de trase de păr sunt, sau probabil, cu cât mai trase de păr, cu atât mai bine. Şi dacă nu face biciul “poc”, fac ei din gură…

2 comentarii:

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate, nu dau doi bani pe ele, nu le citesc: nu va obositi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...