marți, 5 februarie 2013

Curat murdar, coane!

      Cica Dan Diaconescu a ar fi scos alta cugetare adanca: "Am grupa de sânge AB4. Mi-a spus că această grupă de sânge este specifică liderilor politici. Şi Stalin, şi Hitler au avut AB4" Mda... Hmmm, oare toti liderii astia politici de sex masculin, avand gs AB4, faceau pipi din picioare, ori sezand? Hmmm...
      N-am mai prea cascat ochii la tv de-o vreme incoace, cu ziarele m-am lasat de sport, intai pen' ca nu prea mai am ce ziare citi, apoi ce se poarta nu-mi place mie [ori nu-i obligatoriu sa fie si bun de citit si de dat banii pe, si atunci, nici nu ma dau banii, nici nu mai citesc, desi imi lipseste aroma de ziar prospat impletita cu aburul cafelei din ibric], in schimb, ma mai impiedic de cate-o carte, ceea ce-mi reduce considerabil orele de hodina...   
     Pacatosul de televizor are strict rolul de-a ma adormi atunci cand mi se pare mie ca n-am somn, dar intre realitate si ceea ce mi se pare mie e o diferenta mare, cred ca nici n-as avea nevoie de televizor, mai ales ca e destul de greu sa gasesti o emisie potrivita pentru un somn linistit si odihnitor, recharging... E suficient sa nu am cu cine schimba doua vorbe timp de cateva minute, si ma corupe la somn Mos Ene. Parsiv bosorogul... Cum l-am pornit pe teveu, cum adorm... Decat ca uneori il mai pornesc si dimineata (plec foarte devreme si tre' sa aud un zgomot de fond, ceva ca misca pe langa mine, de data asta in speranta ca ma trezeste de-a binelea), si numa' ce vad ca plange Simonica, mititica de la A1, cu Acces Direct: saraca s-a suparat pen' ca a primit niste critici nasoale de la faza cu Tufaru. Pentru cine nu stie, iar au luat-o p-asta in colimator, adica pe Tufaru: ca e lenesagrasanespalataingalatablablabla. Epitetele nu au legatura unul cu celalalt, si nici una dintre starile enumerate anterior nu-i obligatoriu sa o determine pe alta din insiruire (adica daca-i lenesa in gospodarie, nu inseamna ca-i si nespalata, sau daca-i mai rotofeie, e musai sa fie nesimtita sau ingalata si tot asa, ori daca-i cocheta e si curva, mergeti pe rationamentul asta). Ma rog... Si, ca de obicei, au invitat o groaza de invitati mai mult sau mai putin celebri, pentru ca sa-i studieze aleia urechile, parul din nas, stufarisul de pe labe, imi imaginez ca si pe alea de dinainte, si pe alea de dinapoi, sa-si dea cu parerea [o fi jeg, neg, scame etc], dupa care publicul tembelespectator a reactionat pe pagina de feisbuci a lu' Simonica [ori a emisiunii simonicii, nu stiu precis, si nici nu mi-am batut capu' sa aflu precis] si a balacarit-o pe angelica blondina vopsita. Si ea s-a gandit ca se cuvine sa-i traga o bazaiala... De suparare. Nu stiu ce-a suparat-o atat de tare, da' nici nu prea imi pasa.
     Sigur, nu cred ca pe oripilatii astia i-a tintuit cineva cu ochii lipiti de teveu, ei si-au ales emisiunea la care sa beleasca ochii, ei au fost curiosi, acu' de ce s-or plange? Inca nu s-au oripilat indeajuns, da' poti sa stii, poate intr-o zi o sa ceara sa vada reluari din Teleenciclopedie... In fine, acu' daca stau sa-mi amintesc, la un moment dat, Simonica zicea ca n-o sa faca un subiect de emisiune tabloida din moartea bunei ei prietene Madalina Manole, si cu zisul a ramas, ca cre' ca inca mai mulge povestea asta, si va mai repeta isprava de cate ori va mai putea stoarce niscaiva puncte d-alea de raiting. Ori, va mai repeta isprava atata vreme cat suma obtinuta ulterior va fi notabila.

     Acu' io zic ca tre' sa fii si putin dus cu capu' sa te uiti la tv dupa jeg [al tau, al altora], da' ne-am obisnuit cu oameni care merg la mort nu atat din respect pentru ce-a fost mortu' cand era viu si din dorinta de-a ii aduce un ultim omagiu [desi "omagiile" n-ar trebui sa se opreasca la o garoafa trantita pe pieptul mortului - pateaza hainele, dar nu cred ca pe mort il mai intereseaza aspectul asta- si la condusul mortului pe ultimul drum: nu cred sa fie nevoie ca atatea persoane sa verifice daca mortul chiar a fost ingropat unde au anuntat neamurile ca-l ingroapa, nici nu vad de ce ar pasa cuiva cata vreme nu contribuie la taxa anuala de la tintirim, nu da bani la popa cand citeste stalpii si alte taxe d-astea, deci... cine stie cunoaste], cat de curiozitatea dementa de-a vedea cum ii sade altuia cu vata-n nas, de-a papa o coliva si alte motive d-astea la fel de sanatoase, precum pomana, mai socializeaza oamenii intre ei, mai schimba o vorba, doua, despre mort, ce-a facut bun daca a facut, ce-a facut rau -si sigur a facut el ceva rau, ca fiica-sa era cam curva, ca fiu-sau e un betiv notoriu, si alte chestii d-astea de interes national, oameni care se uita la tv in speranta ca vor vedea unul mai prost, promiscuu, jegos etc etc, decat ei, pe modelul "uite ba, ca eu nu-s chiar atat de prost ca asta"... Motul rahatului isi merita si el respectul: este, totusi, un mot!

     Ma rog, deci, da... Vanatorii de jeguri mai mari decat jegurile lor, ca daca se poate chiar atat de rau precum se vede, inseamna ca ei stau destul de bine, adica n-au atins inca limita limitei limitei si asta inseamna ca mai au o sansa la fericire. Intelegeti voi ce vreau sa zic.

     Io... io nu intru-n categoria alora de-o balacaresc pe pianista [din prima]. Sunt genul de persoana care intra-n restaurant pentru a manca, pot sa mananc bine si pe muzica proasta, decoruri expirate, dar daca mancarea-i proasta, muzica-i proasta, nu revin, chiar daca am si eu doza mea de masochism... Nu tin cu tot dinadinsul sa dau sanse peste sanse bucatarului pe stomacul si banii mei, nici nu mor de dragul muzicantului astfel incat sa-mi sacrific si stomacul, si bugetul, ocazional auzul. Nu e vina ei, ea vrea banii, si logic ca daca vrea banii face niste treburi calculate de altii, numa' ea stie cat o tine si daca o tine sa ajunga sa ia banii, si, mai ales, cata vreme, dar din moment ce a ajuns pana aici, cred ca poate merge mult, mult mai departe. Ce relevanta are imaginea ei, aceea pe care o percepem noi, atata vreme cat nu ne cunoastem personal, nu frecventam aceleasi locuri? Zero, nu ne intersectam deloc, numai teveul ne uneste, deci numai si numai ea castiga, pentru ca lipituldeteveu o injura, ea nu-l intalneste in vecii vecilor, audientele vorbesc, ea face banii, lipitii platesc abonamentul tv, ea merge in vacanta in Barbados [sa zicem, asta mi-a venit mie in cap in clipa asta], in vreme ce liptuldeteveu merge in vacanta la ma-sa ori la soacra-sa la tara [la prasit], ori in cel mai bun caz, isi sparge banii de concediu prin Mamaia [n-am nimic de impartit cu Mamaia, dar... wtf?! Mamaia?!], si-i ajung pentru vreo trei zile de distractiune. Apoi invitatii... Toata lumea minte, exagereaza, inventeaza. Invitatii rareori sunt invitati doar din curtoazie, atat de rar incat nici nu conteaza. Tragi-comic e ca treaba asta e cunoscuta, nu-i un secret ca e plin de regii, si cu toate astea exista oameni care stiu asta si se uita de parca n-ar sti, se minuneaza de parca... de parca. Deci, despre ce naiba am vorbit in scris pana acu'?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...