miercuri, 13 august 2014

Alt bazdac...

     Dacă-i cald, de ce e cald, dacă plouă, plouă prea mult, dacă e frig, de ce e frig... Iacătă fix d-aia! Așa e în fiecare an, primăvaravaratoamnaiarna, din greșeală cred, nu se întâmplă așa chiar în fiecare an, uneori iarna ninge, vara-i teribil de cald. Și uneori mă irită grozav ăia care se smiorcăie, chiar dacă și eu mă smiorcăi... Sau mă irită smiorcăielile lor, să aud de enșpe mii de ori pe zi că "e cald". Serios? Nici n-am băgat de seamă, iar dacă se zăresc pe fruntea mea brobonele de sudoare, nu-s: e de fapt polen... Bine, fie, mi-a spus o dată, de ce tre' să-mi amintească? Și fac ce știu să fac mai bine, nici nu mai aud "e cald", aud sau nici n-aud un zumzăit, și-mi beau liniștită cafeaua... Sigur că e cald: îmi fierbe apa-n sticlă și creierii în cap și curu'n chiloți, preț de trei stații (vorba vine trei, poa' să fie și una, și 10, fierbi la fel) cu autobuzul pe care scrie "aer condiționat", dar este doar o glumă (inscripția), pentru că zilnic zbiară cineva la șofer și-i zice să-l pornească dracu' dacă are, iar ăla zice că n-are. O avea,  n-o avea, dracu' să-l ia dacă are și nu vrea să-l pornească, da' nu-i nimic, avem aere. Cum de care? De toate!

     Și cum uneori e bine să te mulțumești și cu ce ai, să te descurci cumva, să faci o zeamă lungă din lămâile acre (întâi zici mersi că nu ți-a dat mătrăgună, c-așa-i frumos), așa zic și eu: e cald ca-n iad afară, dar când credeam că mai rău nu se poate, am aflat că se poate: să vezi în troleu cât de cald poate fi (și iar mă bucur că nu mai este nevoie să circul cu 25-urile alea răpciugoase care nu știu prin ce minune nu s-au dezintegrat încă, a căror podea se încinge oferindu-ți șansa de-a te minuna că ești un soi de fachir modern, decât că pe tine nu te aplaudă nimeni... oricum toată lumea suferă fix la fel)! Dar să vezi cât de bine te simți când coborî: căldura de afară devine dintr-o dată suportabilă, ba chiar constat că i-am dus dorul cât am stat în troleu/ autobuz...
 Așa că de ce atâta supărare și foială, frăsuilă și proteste? Consum inutil de nervi și energie... Uite d-aia, că mă mai apucă bâzdâcul și nu trece până nu mă răcoresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...