luni, 23 ianuarie 2017

Puncte de vedere

     Io de fel nu-s chiar proastă ca noaptea, decât că nu înțeleg cum vine chestia asta cu greațierea... Închisori prea pline... poi să le golim.
 
 În termeni de KPI:
- Dom' Șăf de Post, numa' ce-am prins 25 de inși, p-ăia de-au furat iapa lu' Gicuța lu' Bubulău, pensia lu' Siță a lu' Miluș, ăl de-a dat cep la butoiul cu vin la Costeluș al Floarii lu' Culiță al Saftii...
- Brava! Câți ziseși că sunt?
- 25!

- Să-i procesăm!
     Îi procesează, merge raportul la județ, a crescut cu 20% numărul infractorilor trimiși după gratii, depășind asfel planul trasat la început de an, prin urmare se solicită primă. Prima aprobată.

 "Județul" trimite mai departe raport în care scrie negru pe alb cum, sub oblăduirea sa, în întreg județul a crescut cu 35% numărul infractorilor trimiși în justiție, depășind estimările inițial propuse cu... cât o fi la sută, se solicită primă. Se acordă (o încasează dom' Șăf de post).  Primește primă și "Județul".

 "Mai departele" se premiază, că-i cel mai departe, se pupă singur și se felicită pentru reușitele profesionale, atingerea și chiar depășirea targhetului.
 *
 Puf, vine greațierea, cu regret, lacrimi și muci, toată munca se duce pe apa sâmbetei și infractorii sunt iertați de păcate, curați ca lacrima și trimiși în plata Domnului. Cetățeni nevinovați.

 -Dom' Șăf, i-am prins iar pe ăia 25 de inși, îi aduc la post?
-Adă-i!
-Îi procesăm?
-Îi!!

Un popor de oameni cinstiți.

Se întocmește raport, se dau prime, se primesc prime...
*

Pentru infaptuirea unei politici penale corecte, propunerea legislativa privind amnistierea unor infractiuni, gratierea si reducerea unor pedepse ofera posibilitatea persoanelor condamnate, care au savarsit infractiuni ce nu prezinta un pericol social ridicat si cei care in timpul executarii pedepsei au dat dovezi temeinice de indreptare, sa beneficieze de clementa legiuitorului in sensul amnistierii si gratierii pedepselor aplicate de instantele de judecata."

 Acu' ce-o însemna "pericol social ridicat"?

- Mă Ilie, ce-ai avut cu fomeea? De ce-ai lovit-o?
- Păi e soacră-mea, șefule!
- Pai, e frumos, Ilie?
- Mi-a luat beutura, merita să-i dau fo două cu reteveiul!
- I-ai dat de-ai lăsat-o lată...
- E iarba dracu', las' că se scoală ea...
- Da' cu nevasta ce-ai avut?
- E fiică-sa lu' Talpa Iadului, merită...
- Înțeleg, prevenție... Apoi, continuă, Ilie!








Un comentariu:

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...