luni, 5 iulie 2010

“Cânta un matelot la proră, oare cine îl (mai) ascultă”, sau “cântecul sirenei şi bocargonauţii”?

     Dom’ne, Băsescu este un mafiot! În ţara asta se produc inundaţii cu o frecvenţă mai mare decât cutremurele în Turcia. În fiecare an la ştiri vedem case luate de ape, gospodării, ferme, culturi agricole distruse de ploi. Care-i ideea pe care toată lumea o găseşte salvatoare si o etalează cu mândria că a i-a scos mintea pui geniali? Să-i mutăm p-ăia d-acolo! Alooo, v-aţi gândit mult?
     Moldova a fost întotdeauna cea mai afectată de inundaţiile provocate de râurile ieşite din albie în urma ploilor abundente, uite că anul asta a fost lovită toată ţara, şi au murit douăzeci şi ceva de oameni!
Soluţia e simplă: Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului, fabrică ingineri capabili să rezolve toate aceste probleme prin drenaj, regularizări de râuri şamd. Ce pot face ăia, când ISPIF-ul este falimentar? Nu mai intru în discuţii irelevante despre câţi dintre absolvenţi sunt capabili, nu ăsta-i scopul meu.
     Acum citesc în “Finaciarul” că Băsescu zice “ori pensii şi salarii, ori diguri”. Cum să spui aşa ceva? E ca şi când ai spune “bine, iţi fac rost de bani pentru pensie sau salariu, dar dacă mori înecat nu mai este treaba mea, tu ai ales banii”. Băăăă! După atâţia ani de guvernări “inteligente”, după două mandate, Băsescu găseşte ca oamenii, locuitorii acestei ţări sunt vinovaţi că damigeana-i goală şi ţara o ruină?
     Mă, da’ toate licitaţiile astea publice pe care sunt obligate instituţiile statului să le organizeze chiar şi pentru achiziţionarea hârtiei igienice, cine dracu’ le-a câştigat? Mamaie? NU! Firma lu’ ăla, lu’ ăla si lu’ ăla, care nici măcar nu-s trecuţi în actele firmei, nici măcar n-avem ce le face chiar dacă ştim treaba asta. Furăciune la lumina zilei, în văzul lumii, în piaţa mare şi aprobată şi încurajată de către reprezentanţii statului roman, care de ani de zile, când stabilesc bugetul, alocă o mare parte din buget buzunarului lor, îşi pun de la început de-o parte o bucată mare!
     D-aia nu mai sunt bani de pensii, de salarii, de alocaţii şi indemnizaţii, de diguri şi de altele!
Cum e posibil ca în douăj’ de ani de la “marea cădere a comunismului” în România să nu se gândească nimeni că nu se poate păstra acelaşi sistem de organizare a serviciilor sociale, în vreme ce fabrici şi uzine erau vândute, se închideau sau erau vândute la fier vechi, privatizate când s-a inventat AVAS, şi mii de oameni nu mai aveau locuri de muncă? Din ce sa mai întreţii acest tip de sistem social care a funcţionat numai în ermeticul comunism? Să primenim, să schimbăm, să dăm jos, să distrugem orice urmă a comunismului, ceea ce am şi făcut fără să clipim şi fără să gândim, cu o naivitate – dacă nu chiar prostie – pe care nici copiii nu o mai au.

     Băsescu? Păi Băsescu ne vede nişte rupţi în turul pantalonilor, nişte zdrenţăroşi, cerşetori, sărăntoci nedemni de el. Dacă ar putea, ne-ar da afară din ţară, sau ne-ar ţine închişi în case, ne-ar suda uşile şi ferestrele, numai să nu ne mai vadă mutrele! De la intrarea recunoscută oficial a crizei financiare în România, cine l-a mai văzut pe Băsescu la faţă? Câte apariţii oficiale a mai avut la ţuicăreli prin locante de lux, sau la târguieli prin supermarket, el, nevasta, europarlamentara semialfabetizată sau notariţa-afaceristă-ghinionistă în amor? A apărut din neant taman acu’, la inundaţii ca sa ne certe că suntem iresponsabili şi-l întrebăm cum stă treaba cu “uite-i criză, uite nu e”…
     Şi când te gândesti că majoritatea populaţiei ţării  – aia prezentă la vot - l-a votat pe el! Dacă întrebi într-o mulţime de oameni “bă, care l-aţi votat, mânca-v-aş gura, pe Băsescu?”, ăla io, ăla io, nimeni nu zice nici pâs. Păi atunci cum a ieşit ăsta? Din lipsă de votanţi l-a luat de braţ pe Geoană, au mers amândoi la BEC, şi într-un cadru oficial au încins o partidă de barbut, sau au dat cu banul?

Un comentariu:

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...