duminică, 17 octombrie 2010

Botezatu

Îi fac pe plac lu’ Ayandari: mă ucide Botezatu. Ştim că şi bărbaţii plâng câteodată, ne-a împărtăşit această taină Dan Bittman, da’ Botezatu se smiorcăie. Au, au, buba! Ba e răcit, ba e depresiv, ba e bolnav de inimă albastră şi melancolie blegoasă, stoarce trei lacrimi şi scoate două vorbe pe un ton tânguit, şi iar apare la teveu, după care se vindecă miraculos, după care îl prinde paparatele cu o fufă în pădure, după care iar îl vedem bolnăvior că l-a tras curentul aşteptând paparatele cu portierele deschise, după care iar e ok, după care îi îngheaţă cucu'n Marea Neagră aşteptând paparatele... după care iar e ok, după care inventează chiloţii reabilitaţi termic, waterproof cu push-up opţional şi vestă de salvare (tot opţională). E mai ceva ca un păsăroi d-ala, feonics, se pune pe picioare după ce ia o doză sanătoasă de publicitate şi zici că-i nou.
Eu cunosc nişte bărbaţi adevăraţi care nici măcar la vaccinuri nu plâng: când vine asistenta cu seringa spre ei, chiar îi zâmbesc sfidător, strâng din dinţişori la înţepătură (mă rog, dacă au), şi după ce s-a isprăvit oroarea, cu un oftat care spune “a fost un fleac” îşi văd mai departe de suzetă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat.

Botezatu, Bote e mai sensibil decât o suculentă uitată pe balcon când a dat frigul, da’ e mare gagicar. Sau cel puţin aşa îi fac reclamă unii, pe la teveu. Incitant, misterios, cu o tinereţe aventuroasă, e băiat lău: a făcut pârnaie, nu se bărbiereşte şi umblă veşnic descheiat la cămaşă, trei nasuri de la gât în jos, cu vedere la pieptul viril. Încă nu s-a plâns de dureri de şale, dar dacă mai umblă aşa dezgolit, iar începe să (se) plângă. La naiba, dacă e să crezi tot ce zice, ţi-e şi frică să stai lângă el, că dacă bese o muscă, te trezeşti că leşină craiul şi cade cu cracii în sus, îşi rupe o mână, sau face infarct… sau se sufocă şi te trezeşti că te pune să-l plăteşti de nou când îşi revine după ce apare la teveu. V-am zis că-i mai rău ca feonicsul. Acu’, de berbelit, eu aş zice că ori n-are bani de lamă, ori curge apă cu păr la el acasă, ori are tendinţe suicidale de la atâtea dezamăgiri în amor, şi de aceea fuge de lamă ca dracu’ de tămâie… Cu cămeşile descheiate… poate n-o fi avut bani de nasturi, deşi el se tot laudă că-i merg bine afacerile...

Omu’ ăsta n-a avut zece minute adunate din apariţiile lui pe la teveu în care să arate fresh, odihnit. Poţi să juri că abia a coborât din aşternuturi: tras la faţă, neberbelit, deşucheat, sclipicios, abia scoate două vorbe tărăgănate mormăite-n barbă şi cu o voce stinsă de zici că nici n-a mai mirosit mâncare de două luni… ori de sărăcie, ori că-l chinuie un ulcer gastric şi-o măsea. Mie mi-e greu să-mi imaginez că l-au obosit muierile sau neşte chefuri, sau munca la o colecţie. Chiar nu ştiu cine pentru cine a fost mană cerească: Bianca pentru “Bote” sau…

6 comentarii:

  1. :)))))))))))))))))))))))))))) ma doare burta de ras! Foarte misto scris!:)))

    RăspundețiȘtergere
  2. esti truli luli rauuuuuuu ! rad cu zgomot , frate, poate trezesc dreq copilul ! :-):)))))))
    Cum adica umbla mah " neberbelit ?" Pai tocmai asta ii da aerul ala de macho...si nastureii descheiati la pieptut :-)) dementiala descrierea.pup apasat de data asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup Guluf bolnavior care doarme dus si nu trage cu urechea la mami care rade!

    RăspundețiȘtergere
  4. ai talent in a vedea unele lucruri, nu gluma. super scriitura.
    dar stii tu ce se spune, ca barbatii fragili, care au nevoie de protectie, aprind in noi spiritul mater, asa ca el speculeaza cat poate. cat mai poate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Depinde ce target are, ca nu prinde la toata lumea. Vad ca nici la tine :-)

    RăspundețiȘtergere
  6. la mine mah prinde rau, mie mi-a placut de el celebru numa ca de cand s-a anturat cu lelite de 2 lei snopul, m-a deazamagit profund.Sui eu care-l iubeam atat pe catalin si el pe mine ma merita....sgh,sghhhhh :-))))))))

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...