marți, 11 octombrie 2011

Voce x Dansez ;)

     Iar a început nebunia cu talentaţii, de data asta numa’ la cântat. Pe ProTV e “Vocea României”, pe Antena 1 este “X Factor”, deci unii au voce, alţii au x. În juriu la Pro este Moga, Smiley şi Loredana Groza, la Antenă în juriu e Mihai Morar, Paula Seling şi un fost Accent.
     La A1 e penibil rău Morar: veşnic cu ochii ieşiţi din orbite şi guriţa strâmbată a mirare, de niciodată nu ştii dacă e de bine sau de rău: el şi când e îngrozit, şi când e fermecat de vocea unui concurent arată la fel (dar face mişto de nasul Andreei Tonciu)… Ăilalţi doi din juriu nu mai contează: aparent Morar e cel mai important mebru al juriului, membrul său superior drept, parcă, fiind singurul cu… drept la erecţie (asta însemnând “opriţi muzica, evoluţia a fost edificatoare”).
     În cealaltă ogradă, nu se ridică mânuţe, nici picioruşe, ci se învârt scaune. Bine că nu-s defecte, să-i vezi pe juraţi învârtindu-se cu tot cu scaune mai ceva ca un titirez.
     Urmează să înceapă şi noul sezon din “Dansez pentru tine”, unde o figură cunoscută face pereche cu un amărăştean, şi împreună încearcă să obţină nişte bani pentru ceva (de regulă un “caz” social). Şi aici este unul cu drept la membru erect, dar acela zice “maestre, muzica”, sau aşa ceva… Ăla de la Antenă când ridică lăbuţa ia piuitul, ăsta dă tonul, cum s-ar zice. Oh, şi ce expresie are antenozaurul atunci când e-n plină erecţie! Zici că i-a dat cineva să bea trei găleţi de zeamă de lămâie, sau că l-au pus în scaunul ăla cu forţa, după ce l-au alergat prin toată ograda şi l-au prins abia după ce i-au pus un sac pe cap şi l-au bătut ca pe fasole… V-am mai zis că are aceeaşi mutră îngreţoşată şi când îi place ce aude, şi când nu? Ori e inexpresiv, ori nu ştie să exprime decât dezgust… ori nu poate.
     De la “Românii au talent” şi alte producţii similare încoace, ne-am lămurit că… românii au talent. X Factor şi Vocea României şi-au propus să ne mai demonstreze o dată că românii au şi glas (nu prea mai era nevoie, ne-am convins la mitingeli că avem glas, da’ dacă bani n-avem, măcar suntem talentoşi, să ne crească şi nouă moralul că suntem un neam cu stea în frunte -ăia talentaţi- şi prin extensie, şi aia netalentaţi, că doar români suntem cu toţii, neam cu Nadia şi Coandă), şi eventual să-i lanseze pe orbită şi să-i facă [pe câştigători] cântăreţi cu acte în regulă. Până aici, nimic rău, unii chiar merită o şansă la celebritate, carieră în muzică, bani… decât că şi concurenţii ăştia sunt un soi de cerşetori, care nu chiar cerşesc, dar se “produc” pentru o recompensă, şi care, chiar dacă au voce, sunt niţel luaţi în balon de către cei din juriu, aşa, de dragul spectacolului şi al autorităţii pe care le-o dă scaunul de sub fund şi ăla de le şopteşte în cască “miră-te”, “eşti mişcat până la lacrimi”, “eşti oripilat”, “acum te-a dat pe spate”.
     “Dansez…” mi se pare şi putin sadic: pisicuţo, bagă un dans în ploaie cu hainele de pe tine ude şi transparente, să-ţi vedem şi noi toate cele, şi dacă ai ce trebuie [şi pe unde trebuie] şi s-a văzut suficient de mult şi bine [ceea ce se întâmplă destul de des: au costumierii grijă să se zgârcească la textile când vine vorba de sutiene, fustiţe, bluziţe], poate ne convingi să-ţi dăm o mână de ajutor… Şi, de fapt, nu ştiu dacă nu cumva chiar tragic: umilinţă maximă în faţa unor “juraţi” care nu ratează ocazia să scape un mişto ieftin la adresa concurenţilor, o critică nesimţită, o glumă neinspirată şi de prost gust, o remarcă deplasată… că doar sunt juraţi. Decât că la ăştia în show, juraţii chiar sunt de décor: aparent n-au putere de decizie, doar stau înfipţi în scaune şi dau din gură, publicul fiind cel care alege câştigătorii. Mai penibil ca Morar, nu?

2 comentarii:

  1. Mie imi place de Brenciu la Pro tv, mi se pare foarte haios spre deosebire de Loredana care dovedeste inca o data ca s-a ajuns si nu ii mai ajunge nimeni la nas, mi se pare o prefacuta. La Antena nu m-am uitat deloc tocmai din cauza lui Morar care mi se pare o Loredana masculina :)) doar ca na..nu s-a ajuns chiar asa doar ca se crede mult prea destept pentru restul lumii :D
    P.S. Ti-am mai spus cat ma amuza postarile tale nu? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am uitat, dar nu ma mai uit, mi-am luat doza :)) Enjoy, nu ma opresc :D

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...