joi, 30 august 2012

Duamne de poveste (2)

    Azi o sa povestesc despre "cuvioasa"... Ea este cea de-a doua duamna in ierarhia muieretului cu pretentii din firma, dar asta se intampla pentru ca-i permite duamna nr. 1 ('telectuala si dumnezeaua... duamnelor). "Ierarhia" asta e o chestie care tine mai mult de imaginatia pasaretului, deloc de organigrama si regulamentele interne ale firmei, care spun ca toate suntem egale, doar ca, pasaretul traieste intr-o alta lume, fiind de fapt un stol de inadaptate, pierdute in timp si spatiu, si care cu greu si-au gasit de lucru dupa ce-au fost disponibilizate. Acu' isi cam dau in petec. Nu realizeaza nici azi prea bine ca nu mai exista UTC-ul si alte organizatii d-astea muncitoresti.
     Revenind la sus-numita, e cam subtirica si ea la minte, se vrea si asta a fi o duamna. Aceleasi motive: varsta, verigheta de pe deget, firele albe de pe scalp.


     Cuvioasa este foarte conservatoare, pudica, sensibila ca o suculenta. Posteste martea si vinerea, bate cruci marunte si dese atunci cand zareste o turla de biserica, poarta vesnic cu ea un calendar crestin ortodox si stie pe de rost toate sarbatorile. Nu obisnuieste sa-si epileze boschetul de la subtioara, nici liziera de pe zgaibaraci, dar poarta fusta, asa cum face orice doamna respectabila, si bluze cu vedere la stufaris... Expresia fetei aduce oarecum cu sfintisorii din icoanele bizantine, insa zambetul rautacios te duce cu gandul la fochistul de sufla-n foale la cazan...
     Studiaza cu deosebit interes coperta cartilor de rugaciuni pe care le plimba in geanta de furat copii (o papornita veche, ferfenitita, la care nu renunta nici in ruptul capului: e sfintita in biserica si cadou de la o matusa decedata in prezent); nu prea obisnuieste sa le frunzareasca pentru ca nu au poze, ea nu vede bine fara ochelari, iar lectura o oboseste ingrozitor, dar compenseaza cu rubrica de sfaturi pentru o viata sexuala sanatoasa, in mod special articolele bogat ilustrate, din orice ziar ii pica in mana (si acela de imprumut, considera ca ziarele sunt bani irositi, sunt prea indecente si strica tineretul zilelor noastre). este la curent cu orice expunere de moaste sfinte, trasee de pelerinaj, dar si cu ultimele ispravi ale lui Sanzi, Pepe, Piticul Porno. Si ea aduna toate brosurile de la supermarketuri scuzandu-se ca-s utile in bucatarie. Oare le mananca?
     Are un auz foarte fin, dar nu este curioasa, ci informata, nu trage cu urechea, cerceteaza...
     Cu o mina serioasa, smerita, de martira - crede ea, ceilalti spun ca ori e acra, ori imbufnata - se apuca de treaba. S-a nascut martira, n-am idee ce o chinuie, banuiesc ca faptul ca trebuie sa si munceasca si nu se simte nimeni sa-i preia indatoririle...Nu stiu cum se face ca tot coletivul i se adreseaza astfel: "bre duamna x". Chiar nu inteleg ce o supara... Pic de lipsa de respect!

4 comentarii:

  1. am si eu una venita de la duamnele tale, m-a disperattttttttttt !!! Dar am hotarat sa dau ignore, asta o racaie cel mai tare, o innebuneste cum de una nou venita nu-i linge blidele ei ca restul borfetelor care o spala prin urechi.Bliax, acolo la voi chiar e naspa, mah!
    pup si rezistenta de fier :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne cata prostie : ce dracu e aia "duamna"? ba voi ati facut cursul de limba romana cu "rejili ciuaba"?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu stiu sigur si ce facui, si ce scrisei, de ce. As putea sa-ti spun besi d-aci, sau flatuleaza in alta parte, da' cre' ca nu pricepi... Deci, tai-o! Ai auzit de punctuatie? Nu, nu? [Intrebare retorica].

      Ștergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...