duminică, 7 octombrie 2012

Metode de cersit/ inselat (2)

La lista de aici adaug cate ceva:
     Batranica "amarata" de supermarket - se gaseste in supermarket circuland printre rafturi. Studiaza ostentativ etichetele produselor de pe raft. Daca te faci ca n-o vezi, te abordeaza ea "maica, spune-mi si mie cat costa asta, ca n-am ochelarii la mine si nu vad". Indiferent de pret, incepe sa se smiorcaie ca e scump, da' altul mai ieftin n-o mai fi... N-are mai mult de 4 lei in buzunar.

     Una patita de mine cu o babuta maruntica si slabuta in Lidl: babuta studia cafele, eu luam un pachet si taman ce-l varam in carut. Vine babuta (parea timida, pierduta in spatiu) si ma intreaba cat costa pachetul pe care-l tinea in mana. Caut la raft, ii spun, ea ramane infipta in calea mea si zice: scump. N-o fi altul mai ieftin? (nu vedea bine) Ma uit si eu, gasesc altul si mai ieftin, babuta compara cantitatile din cele doua pachete, evalueaza calitate/ pret (uite ca nu era chiar atat de ametita), si da verdictul: asta de i-am aratat-o eu e prea proasta. Nu stiu ce naiba imi vine si-i dau 5 lei sa adauge la ce are si sa-si cumpere ce cafea vrea ea, numa' sa ma lase in pace. Plecasem de mult din zona aia, da' baba dupa mine, ne tot intalneam... Cum n-o bagam eu in seama, ea imi tot povestea ca i-a murit o nepoata si merge sa-i faca o pomenire, si taman ca fara cafea a ramas. Ma rog... La acel Lidl merg frecvent, de fiecare data am gasit babuta tot acolo, invartindu-se printre rafturi. Tot la pescuit fraieri...

     Alta specie de batranica de supermarket: poarta o traista jerpelita din panza, un singur produs in mana. daca-i coada mare, se smiorcaie de fiecare client care-si asteapta cuminte randul, povestind ca-i vaduva, bolnava, operata bla, bla, pana sare toata coada si ajunge prima la casa de marcat. Odata ajunsa acolo, se scarpina dupa bani ori intr-un portomeu mic si soios, ori o batista jerpelita, apoi se trezeste ca nu-i ajung "banutii" sa plateasca ori o paine de 7 lei (n-ar fi luat o franzela de 1, 2 sau 3 lei) - puteti inlocui painea cu orice alt produs de calitate superioara - si se scuza ca n-a vazut bine pretul la raft, se incurca, se fastaceste, da sa planga, si uite asa se indura un tolomac sau doi sa-i plateasca babei produsul. Baba "bate" toate supermarketurile din zona in care locuieste, stie si ea ca ulciorul nu merge de multe ori la [aceeasi] apa...

     Babuta tupeista de supermarket: asta e mai smecherita. Nu se mai incurca cu scenete, trece la subiect: da-mi maica si mie un leu sa-mi iau o paine. Nu "agata" pe oricine, tinta ei sunt tinerii.

     Cei mai nesuferiti sunt boschetarii de supermarket, cei care te pandesc sa eliberezi carutul si se ofera sa te scuteasca de efortul de-a iti duce singur carutul pentru cumparaturi la locul lui, desigur, in schimbul monedei. Iti dau tarcoale, te roaga, se roaga, insista.
Discutie intre o tanti si un boschetar d-asta:
B: Imi dai mie curutu',doamna?
T: Da' de ce?
B: Ca sa-l duc...
T: Vrei banii?
B: Da.
T: Pai du-te la munca, de ce cersesti la mine?
B: Ca sa imi dai...
T: Pai si mie cine imi da?
B: Tu mergi la munca...

3 comentarii:

  1. Imi place stilul tau de a scrie enorm! Posteaza mai des , am citit tot blogul de la un cap la altul de 2 ori pana acum si nu ma satur. Rubrica ta cu vaicareli e geniala. Poate ar trebui sa incerci sa publici pe bune pe undeva, pe bani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hihi, aici povestesc tot ce-mi trece prin cap. Pe bani... presupun ca tre' sa fie la comanda si ce ma fac daca nu-mi vine? Mai bine ne distram impreuna p-aci :-)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De distrat sigur ne distram. Am dat linkul unor amici si au patit ca mine; intr-o seara m-am apucat sa citesc si radeam de una singura. Am ras cu lacrimi la povestea cu baba care arunca tartite pisicilor si ajung la tine pe geam, si faza cu straduta cu rahati de caine. Esti o combinatie intre Ion Baiesu, George Carlin si Vlad Musatescu.
      Cum a zis si maica-mea: prea tare, frate!

      Ștergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...