duminică, 10 februarie 2013

Flormar & Golden Rose

     Cam dintotdeauna am avut aceasta problema: unghii subtiri, moi, casante. In ultima vreme se si exfoliaza, asa ca am incercat sa evit lacurile pentru unghii, implicit acetona. Am incercat diverse unguente hidratante, vitaminizante etc, etc. Pana acum am obtinut rezultate bune cu unguentul cu uree 30% de la Tis.
Am folosit acest unguent atat pe timp de vara, cat si acum, iarna. L-am folosit impreuna cu mirobolanta  lotiune cu B5 de la Farmec, si asta pentru ca, in cazul meu, am observat ca unghiile sunt mai tari, dar... se exfoliaza (daca foloseam numai lotiunea), sunt [si mai] casante. In plus, are si un miros intepator. Deci... inca n-am gasit o Viagra pentru unghiile mele. Am facut si o serie de teste din care nu iese ca ar fi ceva in neregula, nici probleme dermato nu am, nici de alimentatie. E doar materialul prost, in concluzie. Inca mai caut ceva care sa-l ajute, fie si temporar.

     Testez de cateva zile niste produse Flormar: o solutie pentru cuticule si un tratament 4 in 1, care tratament ar trebui sa fie si hranitor, sa previna exfolierea, face si de baza si mai si previne patarea unghiilor. Am renuntat la lotiunea de la Farmec, dar folosesc in continuare unguentul cu uree de la Tis. Nu-i fandoseala, dar atunci cand folosesc diverse chimicale prin casa, port manusi de protectie.
     Intai o sa vorbesc putin despre unguentul de la Tis: l-am folosit la recomandarea medicului, in mod special pentru proprietatile sale hidratante [are si efect antimicrobian]. L-am folosit cam din august 2012, si am avut vreme sa constat si efectele: piele cu aspect tanar, sanatos, neridata, hidratata, catifelata. Ajuta si cuticulele (nu am mai taiat cuticule de atunci). Am folosit acest unguent si la ingrijirea picioarelor. Nu am mai avut nevoie de exfoliere. Un neajuns ar fi faptul ca este destul de onctuos, ii trebuie ceva vreme sa intre in piele, cu masaj cu tot. Atat pentru maini & unghiile degetelor de la maini, cat si pentru picioare, am aplicat unguentul seara, inainte de culcare, si intotdeauna am purtat manusi si sosete, pentru a maximiza efectul, dar si pentru a evita murdarirea asternuturilor. Este si destul de ieftin comparativ cu alte produse de gen pe baza de uree, nu are miros. Pe tubul de 20 ml, uree 7%, am dat in jur de 4 lei - 4,5 lei, apoi am gasit varianta maxi, conc. 30%, pe care am dat aproximativ 8 lei.
     Despre cele doua produse Flormar (10 lei fiecare), inca nu pot spune mare branza, abia ce am cateva zile de cand le folosesc. Despre solutia pentru cuticule spun ca este mai onctuoasa, nu se compara cu uleiurile pentru cuticule folosite anterior din acest punct de vedere (spre ex, Kallos inmuia cuticulele pe moment, deveneau transparente, sticloase, ulterior usca zona, iar cuticulele se intareau si se deshidratau/ uscau dupa spalarea mainilor), este mai gros, are un parfum placut, discret, nu persista... In cele cateva zile in care l-am folosit, am observat ca efectul de catifelare/ hidratare se mentine si dupa spalarea mainilor, patrunde foarte repede in piele si nu are acel aspect uleios, nu curge, nu se intinde pe falange, nu e "gras", nu luceste. Pana aici, imi place, vedem mai departe ce minuni va face...





     Despre 4 in 1, n-am nimic inca de spus. L-am purtat doar cateva zile pe unghii si am observat doar ca se curata singur de pe unghii (am purtat niste manusi din piele si s-a cam sters/ tocit), plus ca la lucru tot frec hartoage si poate ca si asta l-a ajutat...

     Iata si prima mea vopsea pentru unghii, dupa multa, multa vreme de purtat unghiile "goale". Este Golden Rose Matte, nuanta 05. Am aplicat baza de mai sus (Flormar 4 in 1) si trei straturi din Golden Rose. Chiar si dupa trei straturi mi se pare ca nu acopera unghia foarte bine, dar hei, este oja cu efect mat :D si este ieftina (curiozitatea m-a impins s-o cumpar), am dat pe ea 10 lei. Altfel, se zvanta destul de repede (in nici 5 minute am plicat acele trei straturi), la aplicare arata ca o oja obisnuita, lucioasa, se matuieste pe masura ce se zvanta. Se aplica usor, curat, pensula e bunicica. "Defectele" prezente sunt unghiile mele, nu lacul :D Nu stiu cat rezista, dar voi afla :))




4 comentarii:

  1. Aceleasi probleme le am si eu numai ca eu nu fac nimic in acest sens decat sa ma plang...probabil ca atunci cand situatia va deveni cu adevarat disperata voi actiona. Partea proasta la ojele mate e ca dupa prima zi devin lucioase..:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Duminica seara pictate, luni ok. La un moment dat am incetat sa-mi admir achizitia si... m-am trezit cu frumusete de oja lustruita, da' ce luciu are :)) Imi place si asa :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Incearca un tratament natural din ulei de masline si lămâie si ulei de ricin.

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...