luni, 25 martie 2013

Duamne de poveste (7) - ep. "Tigaia"

      Febra alimentatiei sanatoase, hranei dietetice si morbul bio - toate la un loc - au lovit grupul vesel de cucoane. Ne-am lamurit ca duamnele au descoperit materii prime sanatoase, ramanea problema prepararii, duamnele consuma si vegetale, dar sunt, totusi, omnivore. Din diverse emisiuni culinare, reviste si ziare, au aflat ca nu mancarea in sine e de vina pentru bolesnitele care dau peste noi, ci, modul de preparare.

     Cautand metode cat mai sanatoase de preparare a potolului cel de toate zilele, au descoperit o minunata tigaie ceramica. Au avut amabilitatea sa ne "ilumineze" si pe noi, necredincioasele, si ne-au explicat ca orice ai tranti in tigaia asta, va mult mai sanatos, dietetic bla bla bla, ba chiar hrana astfel preparata va topi niste kilograme in plus. Din galantare, poate... Ma rog, deci, pen' ca in tigaia asta minune nu este nevoie si de ulei, potolul asta e... divin. En fin, s-au pus duamnele pe cercetari si-au gasit un obscur magazin on-line, de unde, momite si de o reducere substantiala a costului tingirii, precum si a taxelor de transport, au comandat niste troace d-astea. Si cand au venit troacele, ce sa vezi, nu era ce credeau ele. S-au bulucit toate in jurul asteia cu curcanul bio, au plasat comanda si a inceput asteptarea. Parca sa zic ca a doua zi au venit curierul. Tropaiau de emotie de ziceai ca urmeaza sa primeasca gasca cu oua de aur, au ridicat tigaia aia in slavi, ca d-acu' ma gandeam ca spala si vase, nu doar sade cuminte pe masina de gatit... Sau o fi tigaia lui Alladin, o freci nitel si iese Duhul Tingirii... Sau poate din tigaie de 2l se face oala de 5 ;) In sfarsit, a venit tigaia. Tigaile, ca parca sa zic ca vreo patru cucoane s-au asociat in biznisul asta. Fierbeam de curiozitate... In pauza de masa, sa vezi buluc la dezvirginarea ambalajelor, forfota, harsait, fojgait, din maldare de carton si hartie si banda adeziva iese minunea. Am ras de m-am spart, mai ales cand le-am vazut mutrele fierte, nadusite, imbrobonate de nervi. Vaai, am ras cu sughituri... Si tot nu s-au lecuit, inca mai comanda bazaconii as seen on TV :-))
     Ele au vazut o reclama la tv, produsul laudat in spoturi de niste vedete autohtone, au dat un goagal serci si au arestat primul site ce le-a iesit in cale. Chestia e ca n-au cascat ochii, dar cum muream de curiozitate, am catat si eu repede siteul, si intr-adevar, pe site nu zicea nicaieri ca-i tigaia din reclama, era un produs similar, care nu purta aceeasi denumire, marca etc, era doar o alta tigaie ceramica, arata cam ca aia, dar... nu era aia. Asta e, nu belesti ochii, belesti punga...

     Dupa ce s-au prins ele ca n-au primit ce-au crezut ele c-o sa primeasca, s-au pus pe telefoane, la firma cu pricina, unde s-au burzuluit la aia ca vor sa returneze tingirea. Asta se intampla la vreo doua ore dupa ce au primit coletele. Operatorul a intrebat care-i motivul pentru care doresc sa returneze produsul, e defect etc. Sigur ca defecte n-avea, iar din ce-am prins din zbor, au fost lamurite ca nu au fost inselate ci s-au inselat singure. Ma rog, toate si-au pastrat achizitiile, desi erau foarte, foarte dezumflate (aia din reclama e de vreo doua ori mai scumpa decat ce-au luat ele, venea insotita de un certificat de garantie, manual de utilizare si o cartulie cu retete) si, probabil, adica mai mult ca sigur, din orgoliu, nu au returnat acele produse. Lasand rasul la o parte [si am ras, aoleu, ce-am mai ras], sunt destule magazine virtuale care comercializeaza fake-uri. Sau nu neaparat fake-uri, cat produse similare cu unul bine-cunoscut, produs de cutare firma, la preturi mult mai mici. Nu-i in regula ca prezinta produsul in asa fel incat poate fi confundat cu altul, mai scump, mai bun etc. Nu este o inselatorie [pe fata], dar... Cascati ochii bine inainte de-a cumpara ceva de pe net.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...