luni, 4 august 2014

Viata la bloc...

     Acu' s-a spulberat definitiv și irevocabil visul meu în care ședeam cu babetele pe băncuță, la măsuță, cafea și canastă... Nu știu dacă mai țineți minte, da' cândva povesteam că tre' să fii foarte atent atunci când formulezi o dorință către cine-o fi acela care îndeplinește dorințe... Un exemplu era ăla în care mi-am exprimat dorința de-a mă plimba cu ambulanța, mi se părea mie o chestie foarte tare să te plimbi cu vehiculul numit, făcând slalom vijelios printre mașini, cu sirena pornită și cu luminițele clipind amenințător... decât că nu mi-am imaginat vreodată c-o să am parte de plimbarea asta în niște condiții nasoale (ex: criză de rinichi supărat de prea multe pietre, niște ciolane fracturate care n-au rezistat la impactul cu o mașină aflată în mișcare).

      Bine, pe undeva, niște beneficii am avut, că după ce a luat nea soferu' toate gropile, evident, singura lui grijă era să mă ducă la spital, nu scrie pe nicăieri că "întreagă", mai ales că "sănătoasă" era exclus din start, așa că de la atâta zgâlțâială cu targa în mașină s-au dus dracului și pietrele, s-au spart pe drum de n-am mai avut ce admira la ecografie... Ce să zic, nasol! Pe de-o parte sunt de acord că mi s-a împlinit visul, pe de altă parte... D-aia zic eu că poate era nevoie să formulez mai clar enunțul, că uite ce iese: mai ia la pilă pe ici pe colo și-ți îndeplinește visurile toate și dracu' știe cât de șifonat ieși după o dorință d-asta... să-i zicem "evazivă".
     Tot pe modelul ăsta, când eram io mică, acu' vreo două sute de ani, îmi plăcea parafa lu' dom' doctor, și voiam și eu să pun ștampilă cu numele meu pe nește hârtii... S-a îndeplinit și dorința asta peste cei două sute de ani despre care-am zis, decât că nu m-am făcut doctoriță, m-am făcut... praf, de-am ajuns să pun câte trei ștampile pe facturi și avize în câte trei exemplare, bonus că dau și autograf, să mă simt și eu vedetă. Mi-a dat de m-a săturat... Cum spuneam, se poate bifa și asta în lista de dorințe împlinite... Poate cu "fail", da' mă rog, nu mai strâmb din nas, că dacă se face că e tare de urechi se greu de cap ăl de îndeplinește dorințe chiar și atunci când îmi formulez dorința clar și concis?
     Eh, și cum spuneam, așa am învățat eu din dorințele astea îndeplinite să mă mulțumesc și cu ce am, altfel ajung să-i duc dorul: aveam eu băncuțe și măsuță în grădină din spatele blocului? Aveam! Da' strâmbam din nas că erau cam ponosite, că pisici puricoase, că... Eh, iacă urmarea: primarul meu s-a gândit că nu strică un remodelling local și numa' ce-a băgat buldozerele în grădina mea și-a altora, a răscolit pământul, a gonit mâțele care-au fugit mâncând pământul de n-au putut nici puricii să mai stea în blana lor...

     Puricii, ca puricii, da' ce naiba mai fac și cu furnicile, că au răscolit ăia pământul și-au stricat jdemii de mușuroaie, și alea s-au supărat și au chibzuit că-i mai bine să migreze în vârf de munte, poate acolo nu le mai strică niminea rostul. Și uite-așa au ajuns la mine pe balcon, în balcon și de acolo în dormitor... ce să mai: au cucerit toată casa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...