joi, 25 iunie 2015

Viata...

     Presimțeam eu că n-o s-o ducem bine multă vreme. S-ar putea spune că am cobit, dar la fel de bine s-ar putea spune că era previzibilă situația, ori, având în vedere faptul că-mi cunosc coplantele destul de bine... nu se poate spune absolut nimic despre un eventual al șaselea simț al meu. Bine, sigur, se poate spune că lipsește cu desăvârșire în cazul de față, însă, la fel de bine se poate spune îl posed... latent.


     Nu era prea greu de închipuit că după ce toată iarna au duduit caloriferele încălzind ciolane zgribulite, vara va veni cu o schimbare majoră: căldură gratis! Dacă-n iarnă subiectul "geam deschis" era tabu, vara, a devenit "tabu" subiectul "geam închis". Cică să intre aer. Până-n zece... parcă să zic că se simte o boare de răcoare, dar după... să zicem că am parte de-o reprezentare destul de precisă a ceea ce în limbaj popular numim "talpa iadului": valuri de aer fierbinte, praf, muște și alte lighioane. Ceea ce se traduce prin... cum ar fi să mergi cu un 331, 336 etc, etc pe care scrie "aer condiționat", toate geamurile sunt închise, însă undeva, în interior, se zărește un bilet pe care scrie "aer condiționat defect". Și ai de mers vreo șase, șapte stații...

     Și era una la părinți (pe dracu': mai are încă două surori), și mândră-n toate cele, de-ai zice că-i cel puțin Buricu' Pământului. O fi, nu știu, eu nu poci ca s-o contrazic, dar, cu tot calmul și răbdarea mea drăcească, așa-mi vine să-i arunc o pungă cu apă'n cap... și e singura care nu vrea aer condiționat, că noi avem aparatu', decât că nu-l pornim.

     Și acu', numa' dacă vreți, dacă nu, nu, imaginați-vă cotețul meu de birou, care este cică "open space", da' nu e open, căci tot între patru pereți se situează, într-o clădire din fier și sticlă aflată într-un [pompos intitulat] "Bișnitz park" de pe un câmp de la marginea orașului, unde, acu' câțiva ani, nu era decât porumb și munți de gunoaie. Clădirea asta din tablă și sticlă are darul de-a se încălzi groaznic vara... și unde mai pui că suntem vreo șaișpe fufe în biroul ăsta, fiecare cu rapandula ei de desktop, imprimanta și alte devaisuri care au și astea darul de-a produce căldură.

     De la geamuri suferă unele că cică e corent, de la aer suferă asta că cică-i bate-n cap (nu pornim nici cu concesii, gen să fie pe 22°), așa că fierbem în suc propriu multe cururi transpirate și... ne rehidratam, după care transpiram prin toți porii, și iar... ca cămilele. Decât că ele nu cred că transpiră. Și cică ne vine și mobilier nou de birou. Ăsteia sper să-i vină un scaun îmbrăcat în piele sintetică, să i se lipească chiloții de cur, și curul de scaun...





4 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. cu ani in urma aveam dush la birou. Faceam des dus :)
    In rest, eu ma obisnuisem cu aer si fara aer, cu caldura si fara. Corpul se termoregla dupa bataia vantului si a vecinelor. Iar pt colegele ce le bate curentul, poti sa le sugerezi subtil sa fac un control medical la cap. Nu la psihiatrie :)) ci la orl si dentist (ori au o masea stricata ori o ureche etc.) dar pana atunci cu hartii si scotch se poate lipi pe tavan locul de unde iese aerul in vijelie si le bate lor; sau sa le intorci aripile batatoare de la aerul conditionat sa directioneze nu spre ele ci spre avant.
    Cauta solutii, sigur exista :), nu te lasa :)

    Aici, colega de birou sensibila e un barbat. Dar sensibil de genul toti suntem cu maneca scurta el e cu camesa si plover si sapca in cap. E intr-un colt, si-a lipit cu carton tavanul si lucreaza linistit pana i-o trece :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mi-a mai trecut oful, parca suport nitel mai bine sauna: o sa plece colega la sfarsitul lunii... si-o sa pornim aparatul. Si cum universul nu stie decat sa iadea, ne-a dat aer si taskurile aleia. Si niste demisii in grup, de-o sa stam peste program pana ne-o iesi aerul pe nas =)) deci toate astea ni se trag de la aer =))

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...