miercuri, 11 august 2010

Măsurile anti-criză = platitudini, praf în ochi

     Voi vă daţi seama cât de sub la fundul sacului au ajuns căcăcioşii ăştia care îşi spun guvernanţi? Forând după bani, au ajuns chiar în pivniţa de sub sac, şi… ciuciu bani, nicio comoară. Îşi storc creierii de juma’ de an cu măsuri anti-criză (asta din clipa în care s-au hotărât să declare oficial, sau mai bine zis, să admită că ne loveşte şi pe noi) şi nu reuşesc decât să scoată nişte aberaţii pentru care îşi tot dau termene de graţie privind momentul aplicării lor… Vine şi Băsescu şi-i tot dă cu “cine nu e gata… vede el”. Îi face ce? Îl remaniază? O să sufere ăla până la moarte c-a fost destituit din funcţia de ministru, şi o să pună mătura în doliu… după ce şi-a umplut buzunarele, şi-a trimis copii la Oxford, nevasta la Paris şi Milano, amanta în Caraibe şi-n Dubai. Şi până ajunge Băsescu să constate că nu e gata x sau y ministru, îl lasă să doarmă-n post ca un soldat la plantoane? Ce îi mai trebuie lu’ dom’ preşedinte ca să se convingă că sunt o adunătură de incompetenţi, şi că el este incompetentul şef? Şi mai rău, ăla doarme pe nişte bani care cică nu mai ajung pentru nimic, iar nouă ni se taie salarii, ne cresc impozite şi dacă asta nu-i de ajuns, se inventează altele noi?

     Ia să mearga tată, toţi barosanii ăştia de parlamentari, deputaţi, senatori, miniştri, secretari de stat cu RATB-ul şi cu CFR-ul, să nu mai faca naveta Cluj, Iaşi, Timişoara – Bucureşti cu avionul, să facă şi ei abonamente la metrou, la tramvai, la tren, nu blatul pe banii cândva ai noştri, acum ai statului! Este un lux maşina cu şofer!
     Vitele astea s-au gândit să facă reduceri de personal. Pe bune, ne costă mai puţin să-i dăm p-ăia afară, decât să-i ţinem pe posturi, să le dăm de muncă şi să-i impozităm? Şi unde, la învăţământ, prin spitale, primării… Ah, fir-ar: am uitat că dascălii sunt slab pregătiţi, cadrele medicale la fel. A rezolvat-o şi p-asta Băsescu: le dă voie să plece în ţări străine… Iar suntem noi nişte ingraţi, care de douăzeci de ani încoace nu apreciem deloc deschiderea graniţelor.
     Miraculoasele măsuri anti-criză plimbate până acum pe la toate ziarele, posturile tv şi radio sunt:
  • reducerea indemnizaţiilor;
  • creşterea TVA;
  • mărirea impozitelor;
  • reducerea pensiilor;
  • impozitarea bacşişurilor primite de lăutari la nunţi, botezuri, cumetrii, înmormântări;
  • verificarea, reevaluarea pensionaţilor pe caz de boală, beneficiarilor de facilităţi de la stat în urma unor handicapuri;
  • plimbarea de bani de la buget de la un minister la altul pe criterii pe care nu o să le înţelegem niciodată;
  • reducerea personalului din structur’le de stat;
     Cu ideile astea au venit tăntălaii aştia în faţa noastră, pe post de plan de ieşire din criză, în vreme ce ei se lăfăie în case care nu-s ale lor în acte, sunt ale nevestei casnice, sau ale copiilor care abia ce-au trecut de majorat, au afaceri foarte bănoase, care nici astea nu-s ale lor, pronia i-a făcut acţionari sau mai ştiu eu ce în cadrul firmei. Numai dracu’ mai ştie să facă inventarul direcţiilor de stat, autorităţilor, comitetelor şi comisiilor de anchetă, autorităţilor naţionale şi regiilor autonome. Sparg ăştia banii, mai ceva decât un star de cartier pe lăutari!
     În vreme ce aştia se agită - vorba vine - pentru nimic (acum câteva luni îi ardea grija să închidă supermarketurile în week-end ca să salveze producătorii români de la faliment) şi fac nimic, noi va trebui să ne descurcăm cu mai puţin şi să plătim mai mult pentru întreţinere, mâncare, transport, haine, sănătate. Din ce, cum? Rahatul asta de “măsuri”” sunt făcute pe genunchi, şi nu pentru că ar muri de grija noastră sau a ţării, ci pentru că trebuia să spună şi ei ceva, să pară ocupaţi. Praf în ochi, asta sunt!
     Eu nu mai vreau să plătesc asigurarea de sănătate la stat, nu mai vreau să plătesc asigurările sociale, eu nu vreau ca o parte din impozitele mele pe salariu să se direcţioneze către nu-ştiu-ce fundaţie, asociaţie, fond de stat, Ministerul Finanţelor Publice. Eu vreau că banii ăştia să rămână în contul meu, şi să dispun eu de ei cum doresc, pentru că “statul” mi-i ia, iar vitele astea habar nu au ce să facă cu ei!
     Dacă oamenii ăştia s-au priceput, şi se pricep de minune să-şi administreze propriile afaceri, s-au priceput de minune să inventeze firme care să încaseze nişte bani de la stat, pentru borduri, asfalt, bitum, maşini, pixuri şi agende, şi pentru asta nu pot fi numiţi hoţi, au prăduit toţi banii din “visteria statului”, acum au mers atât de departe încât ne bagă mâinile direct în buzunar.

2 comentarii:

  1. io am de zis altceva, sunt off topic adica :-D, ai pus noua tema care e super faina dar greu te mai citesc cu atat albastru.Oricum, sa ii fie de bine bloguletului cu noul look :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Saru' mana, cam tarziu iti raspund, dar iti multumesc pentru mesaj, pentru ca pe desktop "vad" altfel si nu am observat :)

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...