miercuri, 19 martie 2014

Grupa 0/ pregătitoare...

     Am  fost cu Bâzdâcel la evaluarea psiholulu... Mă rog, nu-mi mai dau cu părerea, da' tre' să trăiască și ăștia cu after-schoolurile cumva.
      Alta vreau să povestesc: ne-am dus taman la curu' pământului pentru evaluarea asta, într-o zi pișăcioasă, friguroasă și-am traversat tot orașul din Melitari până-n nuștiucumsenumeșteacolo, cre' că pe lângă Fundeni, da' mai bine nu mai presupun pen' că nu știu nici măcar unde vine pe hartă... Trecem peste, c-am făcut-o numa' o dată, nu se mai repetă.

      Copilu' nu putea să meargă altfel decât cu mă-sa și cu tacsu, desigur. Tacsu emoționat tot, de ziceai că dă BAC-ul, mă-sa... cum o știți. În fine, ajungem la școala cu pricina, găsim văgăuna, găsim și un nene paznic pe etaj, de la care paznic am aflat tot ce ne interesa (de unde luăm formulare, cum facem și ce facem), foarte amabil domnul, și nu trebuia decât să-i dai bună-ziua, ne-am înarmat cu cererile și stai și așteaptă. Nu știu de ce toți cei care veneau p-acolo îl ignorau pe nenea ăsta total (cu atitudine gen e doar un paznic, de ce să se bage-n seamă cu el), și dup-aia începeau bănănăiala și beleau ochii pe pereți cam ca vițeii la poarta nouă, neștiind ce să facă odată ajunși... Bine, și pe pereți erau îndrumări, da' cine-și mai pierdea vremea cu d-astea...
     M-am distrat acolo cât am așteptat pe la ușă. Din vina mea [din vina mea am așteptat, distracția a fost bonus], pentru căci am ajuns cu vreo juma' de oră mai devreme decât trebuia. Ei, cum m-am distrat? Pe seama altora, ofc :D
     Majoritatea părinților "complectează" cereri. Din majoritatea asta mai mare, o majoritate mai mică voia să complecteze, da' n-avea cu ce, deși cam știa un' s-a dus și care-i scopul vizitei, căci a venit numa' cu ifonu' și plodu' și-n rest... cu mâna-n cur. Și cu bunicii, toate perechile. Unii veneau și cu prietenii. Oh, ziceai că merg la un chef, la cârciumă, în nici un caz la școală. Una mai brează a venit fără plod. Cum stăteam eu acolo cuminte, într-o băncuță d-aia pentru chiștoci de clasa una, cu musiu Bâzdâc de-a dreapta mea, emoționat, nerăbdător, plictisit și chircit pe scăunelul pentru prichindei (moartea pasiunii când ai chef de râs), o văd pe una (pe aia de mai sus). Bine, n-aveam cum să n-o văd, că umpluse coridorul cu o pufoaică de fâș cât un cort de campanie și-mi ținea umbră. Mai avea și-un glas d-ăla de sirena lu' Vasile Roaită, nici bună ziua, nici gutu-te-n tag, fâlfâie fâșul, își împrăștie parfumul violent de violete, și dă buzna peste ăia în sală, cu tot cu cortul de campanie, glasul ascuțit și norul de parfâs... "Știți, am venit numai eu..." Are rost să spun că m-am ridicat de pe scaun și-am tulit-o afară să râd în voie? A venit fără puradel! Bine, între timp s-a prins că a uitat ceva acas', și s-a pus pe telefoane, să vină repede mamaie cu plodu', că nu merge fără... a încercat și ea. Când a venit și atotștiutoarea mamaie, mă-sa lu' cortul, s-a mai destins și musiu Bâzdâc și n-are rost să vă povestesc cum mi-au dat lacrimile de râs, de ziceai că plâng cu sughițuri. Ocazie cu care am constatat că-i bună investiția cu amorsa pentru machiaj, că nu s-a topit nimic ;)
     Așaaa... mai era o "mămică", pe model milf. De fapt, erau mai multe, da' nu erau toate milfuri: unele erau cu fustițe/ rochițe scurte de le vedeai tăti cele și care-și fâlfâiau poalili în fața tăticilor. Una era coafată că la nuntă, da' chiar ca la nuntă (cre' c-a stat trei ore în fața oglinzii, da' și-a uitat pixu' acas' și n-avea nici ea cu ce să se iscălească, în schimb avea grijă să corecteze p-astea de complectau, cu-n "completat" apăsat, răspicat și silabisit, toate la un loc). (vine poză)
     Pe urmă o pisi care făcea treișpe-paișpe pe la ușă de iritare că nu-i mai vine rândul, blondă, buzată și slabă ca un țâr. Cred că era hialuronată-n bot... intră și ea cu fiică-sa când îi vine rândul, și cân' iese, ce credeți? O lipește p-aia mică în ușa sălii de examinare și-i zice să stea la pozat, pac poză cu ifonu și ușa în fundal, mă-sa se înșurubează într-un scaun și mângâindu-și cu drag odrasla pe creștet exclamă teatral "vaaai, mami, să ții minte: acesta (un "acesta" apăsat) a fost primul tău examen din viața ta... și l-ai luat, stai să pun poza s-o vadă și Cucubau"... Aia mică a pozat cu drag și-o mână în șold, bonus botic țuguiat pe modelul mă-sa (doar că la asta mică încă era naturel, fără adaosuri), și cât s-a câcâit mă-sa cu feisbucul, aia mică s-a plictisit îngrozitor, și din donșorică cochetă s-a transformat în Taz și s-a pus pe alergat și țopăit... cu poalili-n cap.
     Ca de obicei, unele mămici erau jumulite, parcă abia au scăpat de la șmotrul cu mătură și mop, altele... mai mult decât cochete, se supra-gătiseră cu ocazia prilejului, țol festiv, coafură, fustiță/ rochiță mult prea scurtă pentru picioarele (și vârsta?) lor, da' probabil, cu cât mai low e self estimu', cu atât mai scurtă-i fustă. Avea una o rochiță... i se vedeau bucile. Și prin fustă, că era transparentă, și de sub fustă, că era gravitație. Alteia i-am admirat budigăii, alta-și tot scăpa cererea pe jos - nu știu ce-o emoționase atât de tare - și se tot apleca după ea îndoindu-se din șale, moment în care poalele rochiței se transformau în voaletă, și... am văzut atâtea cururi, șunci, țâțe și chiloți, de toate felurile, mărcile, da' păcat că nu era niciuna mai bunuță, să-mi fi clătit și eu ochii de traume. Tăticii stăteau toți cu ochii pironiți numa'n tavan, nu de alta, da' cum lăsau privirea, se găsea câte-o fufă d-asta în călduri să le vâre ori o bucă, ori o țâță'n ochi...

5 comentarii:

  1. Cand am fost ultima oara in mall, la baie, una se chinuia sa-si faca poza cu telefonul in oglinda. Bai, facea niste mutre idioate de nu se puteau descrie. Intru in cabina, ies din cabina sa ma spal pe maini, fufa tot asta facea. Abia ma abtineam sa nu rad; ma uit la ea cu coada ochiului, asta observa si ma intreaba daca pot sa-i fac o poza cu telefonul ca nu reuseste sa iasa cum vrea ea. I-am zis ca ii fac data viitoare si am iesit. Nu mai pot, mai, cu idioatele astea cu feizbucu' lor si pozele din vece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu inteleg de ce la baie... Poate pentru ca se vad in oglinda, da' tot nu pricep ce-i asa trendy sa se vada si buda in background. Si nici nu ies pozele bine, ca-s becurile prea chioare :))

      Ștergere
    2. da' tu de unde stii, madam, ca nu ies bine? ai? :)))

      Ștergere
    3. Io nu mi-am facut d-alea :)) da' am colege pitzi care-si fac poze in buda...

      Ștergere
  2. Mai Sabina esti fenomenala!am ras cu lacrimi!sunt intru totul de acord cu tine in ceea ce scrii si iti multumesc ca ma faci sa uit de supararile cotidiene!

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...