miercuri, 18 iunie 2014

Fauna de birou...


http://www.cartoonstock.com/
     În orice birou care se respectă se găsesc câteva exemplare de dame și demoazele care animă... viața din birou. Altfel ai muri de plictiseală și ți-ar pica greu la lingurică prea multă liniște, amabilitate, lapte, miere și smochine. Plus că ar da peste tine o cufureală groaznică, ceea ce... e limpede că nu-i o fericire, altfel spus, de prea multă fericire ai îmbulinat-o.

     Dama de-i pică: poa' să fie grasă, slabă, înaltă, scundă, rotunjoară, biscuite-n dungă, brunetă, roșcată șatenă sau blondă. Dacă trăsăturile fizice nu ne-ajută prea mult la identificarea specimenului, numele este foarte sugestiv și ne îndreaptă atenția... în altă direcție: îi pică! Îi pică fața dacă dai drumul la ventilație, deschizi fereastra, închizi fereastrea, stingi lumina, ai ocolit biroul pe partea dreaptă, stângă, ai sărit peste el, ai vorbit tare, n-ai vorbit, plouă, nu plouă et țetera. Orice-ai face, dânsei nu-i pică bine, sau îi pică rău [tot ca să nu fie bine].
     Dama de-mpunge: prezintă aceleași caracteristici fizice precum antecedenta, ceea ce, la prima vedere face ca specimenul să fie greu identificabil, însă, la o cercetare mai atentă, veți dezlega misterul. Asta-i aia care cum deschide gura scapă o acidă, și nu de la mici și bere, ci din străfundul sufletului. Chiar și când încearcă să spună o amabilitate... nu-i iese decât vitrionata. N-are leac, n-ai cum s-o îmbunezi, s-a născut otrăvită și martiră, suferă de boala geniului neînțeles [și subapreciat - nu știu de ce-am simțit eu nevoia să precizez], eventual și de șefie.
 Dama de-i pica si dama de-mpunge

Un comentariu:

  1. Of, Doamne! Sa vezi cum e cand astea doua sunt "doi intr-una"! Am avut parte, n-as mai vrea si nu doresc la nimeni! :-)

    RăspundețiȘtergere

Nu voi publica niciodata insulte, obscenitati, comentarii scelerate, nu dau doi bani pe ele, nu le citesc: nu va obositi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...